Propozycja adama C jest dobra, trzeba natomiast inaczej niż w przyzwyczajeniu jeden z glośników stereo ten w kanale -1 podlączyć odwrotnie, ja bym jednak zrobil to prościej:
https://tremolo.elektroda.pl/PodlaczanieKolumn/Stereo%20i%20sub.gif
W takim przypadku wzmacniacz podaje sume na kanały Głośniki przednie ida pełnym pasmem.
Po za tym z 2 glosników wysokotonowych i jednego basowca bedzie wielka KAPA.
takie coś się robi dla kolumn pełnopasmowych co najmniej 2-droznych z małym basem i do tego robi sie subwoofer... Bo i tak w przypadku subbasów nie jestes w stanie określic z której strony pokoju jest dźwięk (delokalizacja)
Ja bym zrobił prościej albo kupił dwa szerokopasmowce i darował sobie wysokotonowce do tego subbas i zagra lepiej niż jeden bas i dwa wysokie ( w moim układzie by się zjarały bez porządnej zwrotnicy (której nikt ze zdrowego rozsadku nie zaprojektuje.
Najlepiej kupić drugi basowiec (sprawdź czy będzie pokryte całe pasmo przenoszenia, jeżeli nie to musisz kupic średniotonowce a co oznacza że musisz zrobić zwrotnice trzydrożną.
Bez wiedzy tylko sobie sam kłopotów robisz.
Zdrowy rozsądek mi mówi, żeby kupic drugi bas [i nie bawic się w jakies pierdoły z łączeniem miedzykanałowym], na poczatek wstawić 2 kondensatory na wysokotonowe i bedzie działało.