Witam, proszę o pomoc. Tak jak w temacie mam bardzo duży problem odnośnie ip.
Przebywając za granicą posiadam polskie ip, czy jesteście w stanie mi pomóc jak zmienić je na lokalne tzn. takie aby było powiązane z krajem w którym przebywam.
Troszkę zdziwiła mnie ta sytuacja gdyż myślałem że wyjeżdżając z kraju będzie zupełnie odwrotnie.
Coś kolego namieszałeś. W jaki sposób łączysz się z internetem i jak sprawdzasz to IP. A co do "Polskiego IP". IP to nie numer telefonu, nie ma kierunkowego, to adresy globalne
Przebywając za granicą posiadam polskie ip, czy jesteście w stanie mi pomóc jak zmienić je na lokalne tzn. takie aby było powiązane z krajem w którym przebywam.
Nabyć kartę lokalnego operatora (jeśli nie masz simlocka), lub skorzystać z VPN zakończonego w żądanym kraju, łącznie z darmowym pluginem hola! do Chrome (uwaga - hola! to rozwiązanie niezbyt bezpieczne). . Alternatywnie użyj jakiegoś lokalnego WiFi.
Dziękuję za dołączenie do tematu, ale powiedzcie mi to nie dziwne że jestem za granicą a lokalizuje mnie jakbym był w polsce? Nie mogę się jakoś połączyć tak abym miał możliwość zagranicznego ip np. poprzez sieci komórkowe pomijając vpn(ostateczność).
Może mogę zmienić np. jakiś punkt dostępowy... cokolwiek?
jestem za granicą a lokalizuje mnie jakbym był w polsce?
Ale co dokładnie Cię tak lokalizuje? Jakaś konkretna usługa? Bo jeżeli chodzi o samą lokalizację w telefonie to w głównej mierze korzysta ona z GPS'u więc zakładam że nie o to chodzi bo tutaj takiego rozjazdu raczej nie ma.
IP to nie numer telefonu, nie ma kierunkowego, to adresy globalne
Numery telefonów jeśli zapiszesz je z prefiksem kraju też bedą globalne, ale schody zaczynają się wtedy gdy strona z którą się łączysz będzie cię chciała zidentyfikować co do lokalizacji celem realizacji wymagań związanych z prawami do udostępnianych treści to użyje do tego adresu providera.
Vytautas_YT napisał:
Bo jeżeli chodzi o samą lokalizację w telefonie to w głównej mierze korzysta ona z GPS'u więc zakładam że nie o to chodzi bo tutaj takiego rozjazdu raczej nie ma.
Lokalizacja w telefonie akurat jest prosta do oszukania lub wyłączenia, a znaczna ilość urządzeń nie ma w ogóle modułu GPS, stąd ważna jest lokalizacja providera.
AANNMM napisał:
Dziękuję za dołączenie do tematu, ale powiedzcie mi to nie dziwne że jestem za granicą a lokalizuje mnie jakbym był w polsce?
Nie jest dziwne, twoim operatorem jest operator w Polsce, i podobnie jak nie zmienia sie twój numer telefonu tak i twoje IP pozostaje przydzielone z puli polskiego operatora.
AANNMM napisał:
Nie mogę się jakoś połączyć tak abym miał możliwość zagranicznego ip np. poprzez sieci komórkowe
Patrz do postu #3 - tam radziłem zakup karty lokalnego operatora...
AANNMM napisał:
Może mogę zmienić np. jakiś punkt dostępowy...
Możesz - udaj się do McDonalda i podłącz o ichniego punktu dostępowego via WiFi.