Jak zmienić IP na polskie. Pracuje na statku i chciałbym oglądać TVP Sport chodzi o olimpiadę. Jak wiadomo nie można oglądać tego kanału z zagranicznego IP. Czy można jakoś zmienić IP na polskie bez płatnego programu VPN ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamuomo napisał:Jak zmienić IP na polskie. Pracuje na statku i chciałbym oglądać TVP Sport chodzi o olimpiadę. Jak wiadomo nie można oglądać tego kanału z zagranicznego IP. Czy można jakoś zmienić IP na polskie bez płatnego programu VPN ?
uomo napisał:No ale ja tego nie mogę zrobić nie jestem administratorem sieci, są wogóle darmowe programy VPN ?
uomo napisał:Pracuje na statku i chciałbym oglądać TVP Sport chodzi o olimpiadę.
m.jastrzebski napisał:Uruchomienie serwera VPN na łaczu szybkim łaczu prywatnym i będzie za darmo. Jak od 10lat mam VPN do siebie do domu.
m.jastrzebski napisał:A inne pytanie. Iletrwa ta olimpiada, i ile trzeba zapłacić za miesieczny sensowny miesięczny dostęp VPN. 30 PLN? 50PLN? Nie wydaje się to jakimś majątkiem.
clubber84 napisał:hmm... olimpiada w zagranicznych telewizjach jest transmitowana w pasmie niekodowanym, nie tak jak w Polsce.
Nawet paraolimpiada wszędzie jest transmitowana... poza Polską oczywiście.
Znajdź TV krajową w państwie, w którym statek cumuje i oglądaj.
Po co kombinować i wyważać otwarte drzwi?
Erbit napisał:VPN to nie program Kolego.
uomo napisał:Pyszna rada
uomo napisał:m.jastrzebski napisał:Uruchomienie serwera VPN na łaczu szybkim łaczu prywatnym i będzie za darmo. Jak od 10lat mam VPN do siebie do domu.
Nie wiem jak to zrobić ? Mam na statku wi fi z którym się łącze, nie mam dostępu do rutera.
clubber84 napisał:Nie unoś się kolego proszę, bo praca zmianowa (a taka jest na statkach) oznacza, że wszystkiego nie obejrzysz. Jak będziesz miał wachtę, a akurat będą grali siatkarze albo Iga będzie grała o złoto, to powiesz kapitanowi, że pierdzielisz robotę i idziesz sobie oglądać, bo Polacy grają?
Mnie też dużo występów Polaków ominie, bo akurat będę miał zmianę, ale żeby się przez to stresować, bo nie obejrzę? Paaanie... daj na luz, bo całe życie tak ci przeleci, a potem będziesz miał pretensje do wszystkich wokoło, że życie ci się nie ułożyło.
"Keep calm and smile to everybody".
Pozdrawiam
m.jastrzebski napisał:Czytaj dokładnie.
Jasno napisałem na routerze u kogoś w Polsce. Kolegi, szwagra, matki czy kochanki. Nie na statku. Ta odoba bedzie miala dostep do swojego routera. Vpn to tunel, zaszyfrowany, którym może sobie lecieć informacja. Tunel z Twojego komputera do innego komputera, serwera vpn. Dane wpadają do tego virtualnego tunelu, poleca do serwera vpn, tam wyjdą z tunelu i poleca już do serwera telewizji. Serwer telewizji będzie myślał że jesteś tam gdzie server vpn.
Możesz zapłacić girmie za dostęp do takiego serwera, ale go uruchomić nawet na routerze od szybkiej domowej sieci.
Teoretycznie, bo podejrzewam że tego nie ogarniesz technicznie. Ale jest to możliwe. Od 10lat używam u siebie.
uomo napisał:chciałbym oglądać
misiek1111 napisał:Tak Gonet może jest OK, ale jest nawet droższy niż usługa VPNSpytaj się u tych. W EU działa bez VPNu (sprawdzone):
https://www.gonet.tv/pl/kontakt/
misiek1111 napisał:Pytanie dodatkowe. Kto na środku morza płaci za internet?
Bo to nie są tanie rzeczy, kiedy trzeba zapewnić znaczną transmisję na obraz przez satelitę.
Poza tym, na środku oceanu, prędkość transmisji może być za mała do oglądania TV.
uomo napisał:
Sorry czytam dokładnie, ale nie wiem jak zrobić o to chodziCzy mógłbyś coś podpowiedzieć ?
m.jastrzebski napisał:Podpowiedzieć jak ustalić kto z Twoich znajomych w PL ma szybkie łącze ze stałym adresem IP i byłby skłonny przetunelowac Twój ruch ze statku? Podzeon po znajomych? Napisz im maila. Nie wiem jam sid z ludźmi komunikujesz. Czat może jakiś?
m.jastrzebski napisał:Nie robię sobie żartów. Zadajesz tak niespójne jesli chodzi o poziom pytania, że nie wiem jaki jest poziom Twojej wiedzy, więc w dobrej wierze wytłumaczyłem w prosty sposób co to jest tunel vpn
uomo napisał:m.jastrzebski napisał:Nie robię sobie żartów. Zadajesz tak niespójne jesli chodzi o poziom pytania, że nie wiem jaki jest poziom Twojej wiedzy, więc w dobrej wierze wytłumaczyłem w prosty sposób co to jest tunel vpn
Pytam sie "Jak zmienić IP na polskie" Piszesz o tunelu VPN, a ja się spytałem jak to zrobić nie wiem co w tym nie spójnego ?
m.jastrzebski napisał:Powodzenia. Nie umiem pomóc.
sanfran napisał:Jakiego masz operatora satelitarnego na statku? Ciągniesz przez satelitę geostacjonarnego czy sie też wspieracie Starlinkiem?
Jeśli już jesteś na statku, to duda zbita, nic nie zrobisz, bo w domu serwera już sobie nie postawisz. Darmowe serwery VPN są powszechnie znane i blokowane, to samo czasem też spotyka płatne serwery.
Poza tym skoro nie potrafisz to samemu nie zrobisz, będziesz musiał zapłacić za usługę konfiguracji.
Więc czy nie lepiej wykupić usługę w płatnej TV na jakiś czas?
uomo napisał:a ja się spytałem jak to zrobić
sanfran napisał:bo w domu serwera już sobie nie postawisz.
artaa napisał:Patrząc na ilość danych MOBILE PRIORITY:
https://www.starlink.com/business/maritime
to cię zaraz dorwą za zużycie całego szybkiego internetu...
chyba że macie najwyższy 5TB
Erbit napisał:Najprościej:
- mieć w domu (w Polsce) internet z publicznym IP
- uruchomić w domu serwer VPN
- połączyć się z tym serwerem z dowolnego miejsca na świecie
Koniec.
uomo napisał:...
dziękuję
Erbit napisał:Na samym początku inny Kolega napisał to samo (może nie tak samo ale to samo
uomo napisał:pisałem, tez temu koledze powyżej że nie wiem jak to zrobić