logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zapełniony dysk WD3tb/Stacja dokująca - windows każe zainincjować.

miszamilion 07 Gru 2017 12:50 3048 2
REKLAMA
  • #1 16873787
    miszamilion
    Poziom 1  
    Witam. Mam problem.
    Wczoraj kopiując dane pomiędzy dyskami za pomocą stacji dokującej, nagle dysk przestał pokazywać się w Mój komputer. Jest to dysk zamontowany w stacji dokującej.
    W zakładce zarządzania dyskami, dysk jest widoczny, ale system każe go zainicjować. Pamięć na dysku była zapełniona w 80%. W grę nie wchodzi formatowanie, zależy mi na zachowaniu tych danych. Nigdzie nie mogłem znaleźć w miare precyzyjnej podpowiedzi na forach co mam z tym zrobić.
    Przeprowadziłem pełny skan dysku programem dmde-3.4.2.722. Podczas skanowania było widać w podglądzie że odnajduje pliki z dysku. Co zrobić? Poniżej zamieszczam pare prtsc. Dysk nie wydaje żadnych podejrzanych dźwięków, przy podłaczeniu słychać rozruch dysku, żadnych trzasków, zgrzytów itp. Stacja dokująca jest sprawna, bez problemu widzi inne dyski.

Stacja dokująca: Unitek y-3025
    Dysk: WD30EZRZ 3TB
    Windows: Windows 10 Home, wersja: 1703

• REKLAMA
  • #2 16873912
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Przede wszystkim podłącz go pod port SATA bez pośrednictwa USB i pokaż SMART.
  • #3 16874149
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    $LogFile w sektorze 0? A jak to się stało? Jeśli SMART ok to wstaw partycję Magazyn w GPT i zapisz zmiany. Następnie odłącz przez bezpieczne usuwanie dysk USB i podłącz ponownie.
REKLAMA