Cytat: Mimio ze po resecie pokazuje ze wałki i wał pokazuje ze adaptacja ok.
Skoro adaptacja jest ok, to jedynie można uznać że czujniki masz dobre, ale nie wpływa to na ustawienie rozrządu i dopóki nie ustawisz prawidłowo rozrząd to błąd będzie powracał.
Cytat: Rozrząd był przy mnie ustawiany i tego walka nikt nie dotykal.
Może i przy Tobie nikt nie dotykał, ale skoro auto było w serwisie i robione, to skąd taka pewność że nie była ruszana i źle ustawiona.
Pytanie:
Czy wałek rozrządu od strony wydechu nie cofnął się podczas dokręcania śruby napinacza od rozrządu? i czy w ogóle sprawdzono położenie krzywki zaworu od strony wydechu oraz wałka ssącego po dokręcaniu śruby napinacza?, bo według ustawień po obu stronach wałka dla jednego cylindrach muszą się zgrać i tylko tutaj mam podejrzenie co do ustawień rozrządu na podstawie tego błędu: P0014.
Cytat: Ja pisalem o czujniku na trzecim wałku co regulowany jest przez silniczek.
To źle, a powinieneś zająć się tym co nie jest regulowany i to w tym czujniku położenia wałka powoduje utraty synchronizacji o czym cały czas pokazuje błąd P0014 i tak jak kolega wyżej również podpowiada, że odczyt tylko oscyloskopem można zauważyć synchronizację położenia wałka rozrządu.