Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot/106/1.1 - Skaczące obroty na luzie, w peugeot 106.

blazeyos 18 Dec 2017 16:52 678 5
    blazeyos
    Level 9  
    Witam, od jakiegoś tygodnia mam problem z samochodem, otóż kiedy daje go na luz obroty raz wzrastają raz się obniżają, kiedy spadają bywa, że gaśnie. Czy to może być coś z silnikiem krokowym? Nie chcę jechać do mechanika, bo wiadomo święta i wydatki też są inne. Ale jeśli by Państwo pomogli zlokalizować, postarał bym się sam wymienić :D.
    Pozdr.
    rick1414
    Level 7  
    a z POMPĄ paliwową wszystko ok? filtry nie pozapychane?
    dziesiaty1
    Level 11  
    Hej!
    Jak najbardziej może być silnik krokowy ale nie musi. Powinno się podłączyć komputer i zrobić test silniczka, czy nie przeskakują ząbki, bez tego można wymieniać na próbę może silniczek, może czujnik temperatury, może coś innego.
    zibi999
    Level 16  
    Zacznijmy czy silnik jest zagazowany ?

Reasumując Pb :

Silnik krokowy , coś z pompa paliwa , Filtry paliwa , przewody podciśnieniowe jeżeli występują chyba również ... ?

Lpg : problemy z parownikiem najprawdopodobniej również , lub standardowo filtr .
    blazeyos
    Level 9  
    ja bym stawiał na przepustnice i mam nadzieje, że to to... Tylko zabiorę się po świętach za tą usterkę. Samochód nie jest na LPG, filtry rok temu wymieniane.
    janosikxx
    Level 11  
    Powodów może być wiele.krokowy,filtr a może kable WN i po mroźnej nocy skaczą iskry po silniku z wilgotnych kabli.można to sprawdzić otwierając maskę po ciemku.