logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

podłączenie uniwersalnego sterownika centralnego zamka Mitsubishi COLT 2006 rok

Saimon1990 29 Gru 2017 20:41 15948 24
REKLAMA
  • #1 16922653
    Saimon1990
    Poziom 5  
    Ocena: 9
    Witam panowie. Mam pewnien problem mianowicie szwagierka chce żebym dołożył jej w Colcie 2006 rok uniwersalny sterownik centralnego zamka. Centralny zamek jest w tym aucie tylko bez pilota. Zeby zamek się zablokował muszę wyciągnąć pin od blokowania i dołożyć do wyjścia z centralki zeby się zamknoł samochód, zeby się autko odblokowało muszę pin od blokowania wsadzić z powrotem wyciągnąć od odblokowywania i ta sama sytuacja co z blokowaniem. Co w takim wypadku zrobić ??
    Załączniki:
    • podłączenie uniwersalnego sterownika centralnego zamka Mitsubishi COLT 2006 rok ff.jpg (49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16922947
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4851
    Nie wiem co tam za "pinologię" wymyśliłeś.
    Sterowanie masz masą, więc wystarczy dokupić sterownik z pilotami i wpiąć się w 2 kabelki od przełącznika zamka kierowcy.
    Poniżej schemat centralnego:
    Załączniki:
    • H8F11E02AC00ENG.pdf (325.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 16923471
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2457
    Odetnij sterowanie z wkładki.
  • #4 16923497
    Saimon1990
    Poziom 5  
    DriverMSG dzięki za schemat ale ma wszystkie schematy do tego colta. I tam jest tego typu motyw zeby zamknąć bądz otworzyć auto już z podłączonej centralki (sterowanej plusem) muszę wyciągną z złączki pin 8 lub 9 i wtedy to chodzi. A jeżeli wyciągne oby dwa i podłącze pod to wyjścia z centralki nie działa nic
  • REKLAMA
  • #8 16924521
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3370
    Tam masz sterowanie jednokablowe, masa zamyka, przerwa otwiera. Na uniwersalnym masz dwa wyjścia z przekaźników, pomyśl i myślę że sobie poradzisz.
  • #9 16924565
    Saimon1990
    Poziom 5  
    Podłączyłem według fig 2 i nie działało

Dodano po 36 [minuty]:

Centralny zamykał i otwierał z centralki z pilota tylko jak wyciągnąłem jeden z pinów i dołożyłem odpowiedni sygnał z centralki otwarcie bądź zamknięcie
  • #10 16925466
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4851
    Jeden z nas ma zły schemat instalacji auta lub moje domysły odnośnie tego gdzie się wpinasz, są niewłaściwe.
    Pokaż na schemacie miejsce do którego wpinasz centralkę.
  • REKLAMA
  • #13 16925858
    Saimon1990
    Poziom 5  
    Może uda mi się to dziś sprawdzić jeśli nie to po sylwestrze. Wrazie co jeszcze się odezwę

Dodano po 3 [godziny] 43 [minuty]:

Nie działa to jeśli podłączam według fig 3
    Tylko zadziałało jeśli wyciągnąłem jeden z pinów i dołożyłem na niego plu
  • #16 16927636
    facio7
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Ta dioda jest przeciw przepięciom. 1N400.... powinna wystarczyć.
  • #18 16929296
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3261
    Saimon1990 napisał:
    A z centralki dać sterowanie masa ?

Tak,
    ale niekoniecznie bo można wykorzystać styki przekaźników wbudowanych w centralkę do realizacji funkcji, które opisałem powyżej i nie stosować już dwóch dodatkowych przekaźników (z diodami do gaszenia przepięć).
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #20 17033755
    MarcinPA
    Poziom 1  
    Witam Mogę prosić o info jak i gdzie (miejsce ) sterownik do pilotów podłączyć . Jestem trochę zielony w temacie :)

Moderowany przez CameR:

Na temat podłączenia sterownika centralnego zamka w Mitsubishi Colt w tym temacie zostało napisane już wszystko co można było.
    Jeżeli to za mało dla Ciebie, to odżałuj kilkaset złotych i jedź do warsztatu.
    Będą mniejsze koszty niż gdy coś uszkodzisz.

Reg. 3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach.

• #21 17575818
    lszromek
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam mam pytanie odnosnie podlaczenia sterownika centralnego zamka w Mitsubishi Colt CZ30 2005r. podlaczylem dzisiaj centralke i otweraja mi sie i zamykaja drzwi z pilota od strony pasazera i klapa bagaznika jednak drzwi kierowcy nie dzialaja czy to wina tego ze jest jakas blokada na wkladce zamka zeby np nie zatrzasnac kluczyka w srodku ? widac na tym plastikowym zamknieciu w sroku auta obok klamki ze troszke sie porusza ale cos nie przesuwa sie do konca czyli silownik jest ale nie wiem dlaczego do konca sie nie przesuwa i nie otwiera/zamyka drzwi.
  • #24 17584455
    lszromek
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Problem rozwiazany. rozebrlem boczek z drzwi zobaczylem ze nic tam nie ma;) podlaczylem ponownie sterownik dokladnie tak samo jak 3 dni wczesniej i wsyztsko dziala bez zarzutu. Nie mam pojecia dlaczego wczesniej nie dzialalo teraz dziala. Nie ma mowy zeby wczesniej styku gdzies nie bylo bo sprawdzalem i podlaczalem kilka razy. Wazne ze dalej teraz dziala:)
  • #25 17655455
    michal919
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    masz jakies zdjecia/schemat z podlaczenia ?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem podłączenia uniwersalnego sterownika centralnego zamka w Mitsubishi Colt z 2006 roku. Użytkownik starał się zainstalować system z pilotem, jednak napotkał trudności związane z podłączeniem pinów w złączce. Uczestnicy forum sugerowali różne metody podłączenia, w tym odłączenie przewodów od wkładki zamka oraz wykorzystanie schematów instalacji. Wskazano, że centralny zamek w tym modelu działa na zasadzie sterowania masą, co wymaga odpowiedniego podłączenia do centralki. Użytkownik potwierdził, że centralny zamek działał tylko po wyciągnięciu jednego z pinów i podłączeniu sygnału z centralki. Ostatecznie, po kilku próbach, problem został rozwiązany, a centralny zamek zaczął działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA