Witam koledzy, to mój pierwszy post. Mam nadzieje że pomożecie, do rzeczy. Zamontowałem w swojej vectrze c kamerkę cofania w ramce tablicy, zasilanie ( + ) z kabelka od wstecznego światła (masa) pod śrubę od lampy. Dalej to oczywiście "czincz" do radia (peiying py9908) pod fioletowy wtyk (back view in) oraz czerwony kabelek który leci razem z czinczem do radia, podłączyłem pod pomarańczowy kabelek z kostki radia. Tak to powinno być według schematu kostki, włączam zapłon radio startuje gra muzyka wrzucam wsteczny wchodzi w tryb kamery i komunikat CAM NO SIGNAL. Sprawdziłem jeszcze raz kable itp ale wszystko gra, z radia idzie jeszcze jeden czincz żółty z napisem View In podłączyłem wiec czincza od kamery pod to wejście i dalej to samo. Jednak gdy odpiąłem ten czerwony kabelek sygnałowy (ten który razem z czinczem idzie do radia) od pomarańczowego to kamera działa, ale trzeba z menu radia wejść manualnie w tryb kamery i dopiero wtedy jest ok. Wiadomo ze tak nie może być bo to bez sensu za każdym razem przy cofaniu, samemu sobie włączać ten tryb.
podsumowując :
gdy czincz z kamery jest podpięty do fioletowego czincza z radia (back view in) a sygnałowy pod pomaranczowy w radiu to tryb kamery wchodzi automatycznie po wrzuceniu wstecznego ale nie ma sygnału
gdy czincz z kamery jest podpięty do żółtego czincza w radiu chyba sie nazywa (view in) tryb kamery działa ale nie automatycznie, a podpięcie kabelka syg. pod pomarańczowy powoduje no signal
Ja stawiam na problem w radiu, ale wole się upewnić. Pozdrawiam i z góry dzięki.
podsumowując :
gdy czincz z kamery jest podpięty do fioletowego czincza z radia (back view in) a sygnałowy pod pomaranczowy w radiu to tryb kamery wchodzi automatycznie po wrzuceniu wstecznego ale nie ma sygnału
gdy czincz z kamery jest podpięty do żółtego czincza w radiu chyba sie nazywa (view in) tryb kamery działa ale nie automatycznie, a podpięcie kabelka syg. pod pomarańczowy powoduje no signal
Ja stawiam na problem w radiu, ale wole się upewnić. Pozdrawiam i z góry dzięki.