logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hotpoint Ariston LL 43 S - Zmywarka sygnalizuje błąd filtra mimo czyszczenia

gutek198 07 Sty 2018 15:18 3171 6
REKLAMA
  • #1 16942893
    gutek198
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Hotpoint Ariston LL 43 S - Zmywarka sygnalizuje błąd filtra mimo czyszczenia
    Witam.
    Mam problem ze zmywarką Hotpoint Ariston LL 43 S.
    Sygnalizuje zatkany filtr, filtr oczyszczony złożony i w dalszym ciągu to samo. Czasami umyje naczynia normalnie, a czasami po pierwszym myciu występuje ten problem. Ostatnio nawet nie chce rozpocząć mycia, a pobiera wodę i zaraz wypuszcza. Dzisiaj tak od czapy użyłem suszarki do włosów żony i podsuszyłem ją od spodu i o dziwo zaczęła pracować. Co może być przyczyną problemów? Zawór hydrostatyczny?
    Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16942955
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17469032
    gutek198
    Poziom 10  
    Witam.
    Nie chce zakładać nowego tematu, ale mam ponownie problem z ta zmywarką. Otóż wczoraj wróciliśmy do domu po tygodniowym urlopie i wieczorem chcieliśmy z żoną umyć kilka rzeczy. I ku mojemu zdziwieniu po wstępnym myciu po wypuszczeniu wody zaczęła mrugać dioda od kieliszków. Sprawdziłem i woda była zimna. Przed urlopem wszystko działało poprawnie. Czy w czasie gdy nie pracowała (tydzień) mogła uszkodzić się grzałka?
  • REKLAMA
  • #4 17476862
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17486506
    gutek198
    Poziom 10  
    Wymieniłem grzałke na nową niestety nie pomogło. W dalszym ciągu ten sam błąd . Co to może być?
  • REKLAMA
  • #6 17487268
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17490355
    gutek198
    Poziom 10  
    Sądziłem, że to grzałka, ale zaryzykowałem i niestety straciłem. W sobotę ją rozbiore i sprawdzę styki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zmywarką Hotpoint Ariston LL 43 S, która sygnalizuje błąd zatkanego filtra mimo jego czyszczenia. Czasami urządzenie działa poprawnie, a innym razem nie rozpoczyna mycia, pobierając wodę i natychmiast ją wypuszczając. Po użyciu suszarki do włosów zmywarka zaczęła działać, co sugeruje problem z czujnikiem. W kolejnych postach użytkownik informuje o problemach z grzałką, która mogła ulec uszkodzeniu podczas tygodniowej nieaktywności urządzenia. Po wymianie grzałki problem nadal występuje, co prowadzi do podejrzeń o uszkodzenia styków elektrycznych lub problem z hydrostatem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA