logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 2.0 HDi 2002r - Silnik pracuje głośno jak traktor, co może być przyczyną?

Ewa Pionki 20 Sty 2018 19:16 4725 8
REKLAMA
  • #1 16975706
    Ewa Pionki
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam. Porostu chodzi jak traktor.
  • REKLAMA
  • #2 16975835
    moto-kord
    Poziom 28  
    Ocena: 505
    Witaj może jakaś malutka podpowiedź:
    od kiedy tak chodzi?
    czy było coś robione?
    itp........
  • REKLAMA
  • #3 16975836
    Agnieszka_Plesiewicz
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    DPF wycięty i pusta puszka jest ?
  • REKLAMA
  • #4 16975853
    moto-kord
    Poziom 28  
    Agnieszka_Plesiewicz napisał:
    DPF wycięty i pusta puszka jest ?

Wydaje mi się,że ten model nie ma dpf
  • #6 16975885
    Agnieszka_Plesiewicz
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Może być też brak katalizatora, znajomy ma 1.6hdi i jak ma pusta rurę to brzmi samochód jak ciagnik czyli podobne objawy. Jak wyciął on akurat DPF i katalizator ( nie wstawił rury w środek ) i głośno chodzi. A był jakis objaw ze raptownie zaczął głośno chodzić ?
  • REKLAMA
  • #7 16976085
    Ewa Pionki
    Poziom 2  
    Od dosyć dawna córka nim jeździ. Nic nie było robione mechanik wspomniał że wtryski i kazał dolać mi jakiś olej do paliwa tylko nie wiem czy jest sens bo mimo tego że auto ma swój wiek i 350 tysięcy przejechane to zawsze dostawał to niby lepszy olej. Zastanawiałam się czy może jakaś uszczelka pod wtryskami bo czy coś takiego jest . Może teraz ktoś pomoże.😀
  • #8 16976489
    moto-kord
    Poziom 28  
    Ewa Pionki napisał:
    może jakaś uszczelka pod wtryskami

I to już jest jakiś trop,uszczelkę pod wtryskiwaczami zdiagnozuje ci każdy mechanik.
    Podnieś maskę i sama zauważysz i poczujesz zapach spalin,wydobywających się z pod wtryskiwacza.
  • #9 16976560
    Ewa Pionki
    Poziom 2  
    moto-kord napisał:
    Ewa Pionki napisał:
    może jakaś uszczelka pod wtryskami

I to już jest jakiś trop,uszczelkę pod wtryskiwaczami zdiagnozuje ci każdy mechanik.
    Podnieś maskę i sama zauważysz i poczujesz zapach spalin,wydobywających się z pod wtryskiwacza.
    . Dziękuję dam znać, pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z głośną pracą silnika w Peugeot 206 2.0 HDi z 2002 roku, porównując dźwięk do pracy traktora. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak brak katalizatora, uszkodzenie wtryskiwaczy, czy problemy z uszczelkami pod wtryskiwaczami. Użytkownik wspomina, że auto ma 350 tysięcy przejechanych kilometrów i nie było w nim przeprowadzanych żadnych napraw. Mechanik zasugerował dodanie oleju do paliwa, co może nie przynieść oczekiwanych rezultatów. Wskazano również na możliwość diagnozy uszczelki pod wtryskiwaczami przez mechanika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA