Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamDriverMSG napisał:Na razie wolę się podpytać co i jak niż samemu kombinować. Spaprać łatwo naprawić trudniej. Rozumiem, że zaznaczam "Physical Drive 2" i szukaj NTFS? Jeżeli tak to zapuszczę to rano w pracy bo tam został dysk.Przeskanowałeś sektory dysku, by wyszukał wszystkie partycje?
maurycy123 napisał:Jedziesz.W razie czego przeskanuję jeszcze raz najnowszą wersją.
mati211p napisał:Też mi tu coś nie pasuje. Prawdopodobnie posiadam taki sam tuner NC+ jaki posiada kolega. Może różnić się tylko softem (mój leży w szafie nieużywany). Przeprowadziłem mały eksperyment. Podzieliłem dysk na dwie partycje i wrzuciłem na nie jakieś pierdoły. Po podłączeniu dysku dekoder nie sformatował go tylko zapytał czy może to zrobić. Po sformatowaniu dysk w DMDE wygląda tak:Najdziwniejsze jest to, że nie widać żadnej partycji w obszarze tej utraconej.
DriverMSG napisał:Żeby zrobić kopię to trzeba jeszcze mieć na co. A co do SMARTa to sprawdzę i dam znać.Zrób jeszcze kopię posektorową dysku i pokaż jego SMART.
mati211p napisał:Dokładnie. Dlatego dam dysk koledze aby podłączył pod swój dekoder i zobaczymy co z tego wyniknie.W twoim przypadku po sformatowaniu obie partycje są widoczne i do odzyskania.