logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką listwę zasilającą wybrać do kolumn Dynaudio Xeo 5?

braxinho 24 Lut 2018 00:40 804 2
REKLAMA
  • #1 17059282
    braxinho
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Kupiłem kolumny Dynaudio Xeo 5 z wbudowanymi wzmacniaczami, do tej pory za telewizorem była supermarketowa listwa, która pełniła raczej rolę przedłużacza niż jakiejś ochrony. Teraz, ponieważ zaczęło mi brakować gniazd, zacząłem się zastanawiać nad kupnem nowej, i ze względu na pojawienie się głośników, może bardziej "audiofilskiej" listwy. Pytanie czy do takich głośników powinienem szukać jakiegoś specjalnego rodzaju listwy? Chciałbym, żeby TV i głośniki były zabezpieczone przed skokami napięcia (żeby się nie uszkodziły), jeśli jakieś filtry mogą poprawić dźwięk to byłoby to oczywiście mile widziane. Nie chcę wydawać majątku, i pytanie czy to w ogóle ma jakiś sens, przy założeniu, że mogę wydać max 500 zł.
  • REKLAMA
  • #2 17059329
    D_Mrozu
    Poziom 21  
    Ocena: 94
    Witam.
    Czy do "+audiofilskiej+ listwy" będziesz miał doprowadzony "audiofilski" prąd, czy taki normalny, z elektrowni, przesyłany standardową linią przesyłową, przez standardowe kable w ścianach o parametrach 230V 50Hz? Jeżeli tak, to przed zakupem "+audiofilskiej+ listwy" musisz zwrócić się z zapytaniem do Twojego dostawcy prądu, czy aby na pewno prąd u Ciebie w gniazdku spełnia wszystkie parametry prądu audiofilskiego, żeby czasami nie zasilać "+audiofilskiej+ listwy" nie audiofilskim prądem, dostarczanym z nie audiofilskich generatorów w elektrowni, przesyłanych nie audiofilską linią przesyłową przez nie audiofilskie transformatory, kończąc na nie audiofilskich bezpiecznikach, nie audiofilskim liczniku poboru energii elektrycznej, nie audiofilskiej instalacji elektrycznej w Twoim mieszkaniu i nie audiofilskim gniazdku, do którego ma być dołączona "+audiofilska+ listwa".
    Pozdrawiam.
  • #3 17059341
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5139
    braxinho napisał:
    może bardziej "audiofilskiej" listwy.
    Gdy już szczęśliwie zmienisz słowo ,,audiofilska", na słowo ,,lepiej zabezpieczona przed przepięciami", to Ci coś poszukamy. Jaka jest reakcja na to słowo w odniesieniu do paru gniazdek i kawałka kabla sieciowego, sam widzisz. :cry:
    https://www.castorama.pl/produkty/instalacja/...niazd-z-wylacznikiem-i-uziemieniem-1-5-m.html.
    Nie audiofilska :cry: ale w miarę zabezpieczona.
REKLAMA