logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mechatronika czy jest opłacalna, współpracuję z elektryką

Kalafam1 14 Mar 2018 15:46 777 3
  • #1 17102630
    Kalafam1
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam, kończę technikum o profilu elektrycznym i mam zamiar zacząć w między czasie zaoczną szkołę o profilu mechatronicznym.
    Czy waszym zdaniem jest to opłacalne, jeśli tak to takie możliwości daje mi mechatronik i jakie są jego zalety a jakie wady.
    Jak to współpracuję z uprawnieniami elektrycznymi. Mile widziane wskazówki dotyczące rynku pracy w tej dziedzinie.
  • #2 17102722
    Gunslinger
    Poziom 30  
    Ocena: 461
    Mechatronika na ZSEM w Nowy Sączu to głównie 3 egzaminy CKE. Na nie składa się nauka podstaw rysunku technicznego, technologi i konstrukcji mechanicznych, pneumatyki i hydrauliki, układów stykowych i sterowników PLC. Do tego masa rzeczy związanych z maturą i wypieprzenienem wyników szkoły w kosmos. Co do pracy to nie wiem. Sam pracuje aktualnie w automatyce domowej, jako serwisant, ale mam zamiar złożyć papiery na PK na Automatykę i Robotykę.
  • #3 17102770
    Kar
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    KLESZCZÓW woj.łódzkie. Tu znajduje się technikum mechatroniczne. absolwenci tej szkoły dostają zatrudnienie w licznych okolicznych firmach np. w utrzymaniu ruchu,serwisie maszyn,programowaniu sterowników na potrzeby lini produkcyjnych itp. Stawki wyjściowe dla specjalistów nie są takie małe. śmiało mogę polecić,nie wspomnę już o ludziach po studiach w tym kierunku. Polecam ten kierunek który jest przyszłościowy.
  • #4 17102873
    Kalafam1
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Jeśli kierunek jest przyszłościowy to tym bardziej powinienem się nim zainteresować. Co do trudności i wymagań myślę że podołam
REKLAMA