logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [Inne] Błąd przy konfiguracji TP-Link VR400 V2 - brak połączenia internetowego

xyz699 15 Mar 2018 16:19 621 3
REKLAMA
  • #1 17104982
    xyz699
    Poziom 6  
    Dzisiaj zakupiłem router TP-Link vr400 V2
    I nie mogę przejść procesu "szybkiej konfiguracji", po wpisywaniu Nazwy użytkownika i hasła nastepuje test internetu i po chwili wyskakuje "Nie udało połączyć się z internetem sprawdź nazwę użytkownika i hasło". Moje pytanie jest następujące czy dobrze wpisałem nazwę i hasło - czy chodziło o Dane do rejestracji z neonstardy.
    Zaczynają się tak: z9********@neostrada.pl/ipv6 + hasło
    Wszystko wpisuje dobrze.
    Czy ktoś wie gdzie popełniłem błąd ?
    Z góry dziękuję.

Dane:
    Neostrada Orange 80 mb
    Stary router Funkcji Box 2.0
    Nowy router TP-Link vr400 v2
  • REKLAMA
  • #2 17105161
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 779
    Przy VDSLu wymagane jest wybranie odpowiedniego VLANu, w tym wypadku 35, został on podany w quick setup? , być może trzeba dać ptaśka przy "use vlan" i podać jego numer, ogarnij tą kwestię i pewnie zadziała.
    Dodatkowo wywal przedrostek /ipv6 za loginem, nie jest potrzebny a może tutaj bruździć.
    Chcesz prowadzenia za rączkę to zrób screeny z Quick Setup, bo o niebie gadać to bez sensu.
    Sama synchronizacja pojawia się poprawnie?

Klikasz VLAN ID zaznaczasz ptaszka, niżej podajesz numer 35.
    Reszta bez zmian (pppoe) tylko to ipv6 wywal z loginu.
  • REKLAMA
  • #3 17105189
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Wywal z loginu IPv6 koniecznie bo na Neostradzie to powoduje same problemy. No i jak wyżej VLAN trzeba ustawić.
  • #4 17118729
    xyz699
    Poziom 6  
    Z pomocą użytkowników
REKLAMA