Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

3 Falowniki lenze 8200 i sterowanie

rafal_tpb 17 Mar 2018 13:15 537 8
  • #1 17 Mar 2018 13:15
    rafal_tpb
    Poziom 2  

    Witam.
    A wiec tak posiadam 3 falowniki lenze 8200 do jednego podlaczam panel sterujacy 0...20ma w nastepujacy sposob :
    28 - 24V
    39 - (-)
    8 - (+0...20ma)
    7 - (-0...20ma)
    I wszystko dziala jak nalezy
    Moje pytanie jak podlaczyc falownik nr 2 do falownika nr 1 aby mialy takie same predkosci i falownik 3 do 2 ??
    Musze uzyc wyjscia 62 ?? na nastepny falownik ?? a co z reszta wejsciem 28,39,8, i 7 ??
    Z gory dziekuje

    0 8
  • #2 17 Mar 2018 13:45
    Rariusz
    Specjalista Automatyk

    Witam,

    Wyjście analogowe pierwszego podłącz do drugiego itd. Wykonaj parametryzację
    i po problemie. Co do reszty wyjść pamiętaj aby była wspólna masa. Ewentualnie
    napisz jak masz podłączone wejścia cyfrowe w obecnym stanie.

    Pozdrawiam,

    0
  • #5 17 Mar 2018 15:29
    Rariusz
    Specjalista Automatyk

    Witam,

    Pytanie czy masy na zaciskach 39 i 7 są te same? (Połączone w
    falowniku) Z oznaczeniea wynika że nie GND1-GND2.
    Zmierz miernikiem prąd do falownika pierwszego a potem
    z pierwszego do drugiego.

    Pozdrawiam,

    0
  • #7 17 Mar 2018 15:37
    Rariusz
    Specjalista Automatyk

    Witam,

    Między źródłem a zaciskiem 8 pierwszego falownika oraz zaciskiem 8 pierwszego
    falownika zaciskiem 8 drugiego. Powinny być takie same. Jak nie sa to coś
    masz w ustawieniach nie tak moim skromnym zdaniem.

    Pozdrawiam,

    0
  • #8 17 Mar 2018 16:53
    daro31ie
    Specjalista Automatyk

    Kolego sprawdź ustawienia w falownikach:
    -min częstotliwość
    -max częstotliwość
    -wzmocnienie wyjścia analogowego
    -wzmocnienie wejścia analogowego
    -ustawienia parametrów charakterystyki krzywej.

    Pozdrawiam Daro

    0
  • #9 10 Maj 2018 21:42
    krzysiul
    Poziom 18  

    62 to wyjście analogowe i domyślnie jest tam prędkość aktualna przemiennika (+poślizg). Musiałbyś ustawić dla niego nie aktualną prędkość a wartość zadaną (to co przychodzi na AIN1) - w C0111 zmień z 0 na 255 (dowolna konfiguracja) a potem w C419 na 35 (wejście analogowe)

    0