Cześć. Mam problem z głośnikami MANTA PRO SPK5015 ORACLE. Są one wyposażone we własny wzmacniacz. Niestety głośniki buczą, bzyczą ale nie jednostajnie tylko momentami. Dźwięk jest podobny do wydawanego przez sinik modeli latających czy komara
Nie jest słyszalny podczas muzyki ale bardzo denerwuje pomiędzy nimi lub w momencie kiedy masz ochotę posłuchać muzyki bardzo cicho. Mam podejrzenia,że może na to wpływać jakiś przemiennik kolorów podświetlenia potencjometrów, które jak dla mnie mogłby się nie świecić.... albo świecić w kolorze podświetlenia wyświetlacza. Byłoby mniej badziewnie. Wyprzedzając być może uwagi co do jakości sprzętu, zdaję sobie sprawę, że to jest Manta ale właśnie tyle chciałem wydać i nie jestem audiofilem. Jednak buczenie wydaje mi się już grubą przesadą w przypadku nowego produktu.
Nagrałem film, który to przedstawia. Czy spotkał się może ktoś z podobnym problemem... i ewentualnie wie jak łatwo się tego pozbyć nie oddając produktu do fachowego
serwisu marki Manta... bo głośniki same w sobie są ok i spełniają moje oczekiwania.
Film: youtube.com/watch?v=K6Bz_VlYMxA (dobrze mieć słuchawki, lepiej słychać to buczenie)
Nagrałem film, który to przedstawia. Czy spotkał się może ktoś z podobnym problemem... i ewentualnie wie jak łatwo się tego pozbyć nie oddając produktu do fachowego
Film: youtube.com/watch?v=K6Bz_VlYMxA (dobrze mieć słuchawki, lepiej słychać to buczenie)