logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] System windows 10 - Driver power state failure

Janateuszp 12 Maj 2018 20:29 63009 10
REKLAMA
  • #1 17217427
    Janateuszp
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie. Przy dzisiejszym normalnym włączeniu laptopa wystąpił problem. Wyskoczylo okienko naprawcze, jeszcze przed wejsciem do windows 10. Przywrócilem system do stanu sprzed aktualizacji, w ktorej wyskoczyl błąd. Przywrocenie nic nie dalo, więc przywrocilem do stanu początkowego.
    Nie udalo się. Pobralem z innego laptopa obraz windowsa i przystapilem do instalacji z pendriva nowego systemu windows 10. Partycja wyczyszczona i instalacja zakonczona. Laptop po ponownym uruchumieniu pokazuje błąd jak w temacie i na tym etapie stanąłem w miejscu. Nie mam jak z panelu sterowania usunąć tego błędu (a tylko takie poradniki widzialem i próbowałem), bo nie mam możliwości zaladowania w pelni windowsa, a z nim nie mam takiej możliwości. Spotkal sie ktos z czyms podobnym?
    Asus rog i5. 7 generacji, 8 gb ram.
    Pozdrawiam i dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 17217894
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Skąd pobrałeś obraz Windows?
  • REKLAMA
  • #3 17218019
    Janateuszp
    Poziom 7  
    Obraz pobralem ze strony microsoft. Przez noc probowalem ściągnąć nowy obraz i na innym pendrive instalacja systemu. Błąd ten sam. W biosie zadnego problemu ze sprzętem nie widać
  • #5 17218115
    Janateuszp
    Poziom 7  
    Stoję na podobnym poziomie co osoba w tamtym temacie, tylko ze ja nawet nie moge dojść do ustawień prywatności. Driver power wyskakuje zanim mam taką możliwość. Dostep do wiersza poleceń mam, jednak również nie znalazlem z tego miejsca sensownego wyjścia. Tak czy siak serwis. Poszukam jutro kogoś kompetentnego w mojej miejscowości. Do tego czasu nie zamykam jeszcze tematu i dzkekuje za poświęcony czas
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 17218742
    Janateuszp
    Poziom 7  
    Do możliwości pobrania ze strony microsoft byla tylko jedna opcja o nazwie Windows 10. Podejrzewam, ze do pobrania byla najnowsza jego wersja, ktora byla dostepna od 30 kwietnia czyli 1803. Gdzie mogę.pobrać wczesniejsze wersje?
  • #11 17245247
    Janateuszp
    Poziom 7  
    Problem szczegolowo opisany i laptop wyslany na gwarancję, czego chcialem ominąć. Nie bylo jednak tak zle z czasem, bo dostalem laptopa dziś. Problem zostal rozwiazany przez wymianę baterii i dopiero wgranie czystego windowsa. Wadliwa 7 miesięczna, wbudowana bateria robila problem. Pozdrawiam i dzieki za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem "Driver Power State Failure" podczas uruchamiania laptopa z systemem Windows 10. Po przywróceniu systemu do stanu sprzed aktualizacji oraz próbie instalacji nowego obrazu Windows z pendrive'a, błąd nadal występował. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym dostępu do wiersza poleceń, ale nie udało mu się rozwiązać problemu. Ostatecznie laptop został wysłany na gwarancję, gdzie wymiana wadliwej baterii rozwiązała problem, a następnie zainstalowano czysty system Windows 10.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA