logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 508 SW 1.6 HDI SA - Skrzynia Biegów Automatyczna

PeugeotPiotrek 30 Maj 2018 23:14 13740 4
REKLAMA
  • #1 17249710
    PeugeotPiotrek
    Poziom 2  
    Dzień dobry! Mam problem ze skrzynią automatyczną w peugeot-cie 508 sw (2011). Gdy odpalam z rana auto albo po pracy, tak czy owak po dluzszej przerwie, wrzucam na zmiane automatyczna ale komputer pokazuje mi ze skrzynia jest manualna i tak tez sie dzieje musze zmieniac biegi w gore i w dol jak nie zmienie biegu na nizszy to auto sie autamtycznie wysprzegla az do momwntu jak zejde na odpowiedni bieg. Dzieje mi sie tak mniej wiecej os tygodnia. Co najlepsze raz tylko pokazal sie blad usterka skrzyni biegow ale rownie szybko zniknal. Mial ktos z was podobny problem?
    PS W tym aucie jest zamontowany system start/stop i rowniez nie dziala od dluzsego czasu. Mysle ze powodem jest niedoladowana bateria bo wyknuje tym autem okolo 50 km dziennie 25 rano i 25 popoludniu.
  • REKLAMA
  • #2 17249716
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6720
    Skóra tak myślisz to podładuj. Chociaż takie myślenie daleko cię nie doprowadzi. Podłącz diagnoskop i sprawdź o co chodzi.
  • REKLAMA
  • #3 17249728
    PeugeotPiotrek
    Poziom 2  
    Mam zamiar to zrobic auto mialo podniesione konie i moment obrotowy okolo miesiaca temu i oczywiscie usuniete wszystkie niwpotrzebne rzeczy typu dodatki dpf etc. I pytam sie o to teraz dlatego ze w tamtym momencie poza tymi ekologicznymi bzdurami auto nie mialo z ta skrzynia problemow
  • REKLAMA
  • #4 19289247
    jamtuitam
    Poziom 1  
    Ocena: 7
    Cześć. Wiesz może w czym był problem? Dziś mam podobnie jak Ty. Skrzynia na A a komputer na M. W aucie nic nie robiłem, tzn. konie i moment w normie jak i cała reszta.

Pozdrawiam
  • #5 20837525
    hierro
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Szanowni koledzy. Czy któremuś z Was udało się rozwiązać problem ze zmianą przekładni skrzyni na manualny mimo, że na drążek ustawiony jest na A? Proszę o jakiekolwiek wskazówki gdyż mam taki sam problem a auto dopiero kupione i nie wiem na jaki koszt naprawy się szykować. Chciałbym też coś wiedzieć żeby mnie nie naciągnęli na naprawie. Z góry dziękuję.
REKLAMA