logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 3 - Montaż centralnego zamka z pilota przy uszkodzonej pompce

alsek 27 Cze 2018 17:53 402 3
REKLAMA
  • #1 17300149
    alsek
    Poziom 5  
    Ocena: 33
    Witam, chciałbym w moim golfie zamontować centralny zamek z pilota (aktualnie mam na kluczyk). Tylko jest problem, ponieważ mam w klapie bagażnika tą pompkę centralnego, tylko ona chyba nie działa ponieważ nie otwiera ona wszystkich drzwi po przekręceniu kluczyka oprócz tych kierowcy. I tu nasuwa się pytanie - czy mogę zostawić tą pompkę uszkodzoną i wstawić nowy sterownik centralnego i podpiąć się pod przewody i to będzie działać, czy muszę wymienić uszkodzoną pompkę (jeśli to ona nie działa) i wtedy dopiero wstawić nową centralkę?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17300205
    viper19861
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    Golf III ma fabrycznie centralny zamek pneumatyczny: pompka znajduje się w bagażniku, a w drzwiach są siłowniki do których doprowadzone jest powietrze wężykami. Jeśli w tej chwili otwierają się tylko drzwi kierowcy to znaczy że centralny nie działa. Szukaj pompki po prawej stronie w bagażniku i sprawdź czy podczas zamykania / otwierania jej silniczek pracuje.
  • REKLAMA
  • #3 17300310
    alsek
    Poziom 5  
    Ocena: 33
    Niestety nie mam tego jak sprawdzić, ponieważ nie mogę przekręcić kluczyka w jednym i drugim zamku (pękła jakaś tam sprężynka). Dla tego myślałem, żeby podłączyć sterownik nowy. Ale mówisz że tam nawet nie ma żadnej elektroniki, tylko wężyki?
  • Pomocny post
    #4 17300356
    viper19861
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    sterownik jest w pompce. Podłączyć piloty można, wystarczy najprostszy zestaw który steruje plusem podczas zamykania / otwierania. Znajdź pompkę w bagażniku, połącz przewody w kostce by sprawdzić czy zamek zareaguje. Powinno być:

Połączenie przewodu czarno-czerwonego z czarno - białym : auto zamknie się
    Połączenie przewodu czarno-czerwonego z zielonym : auto otworzy się.
    Pozostałe dwa przewody to zasilanie pompki, powinno być na nich 12V.
REKLAMA