logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Benica Bill30 - brama skrzydłowa cofa się zamiast zamykać

MichalCz1986 28 Cze 2018 15:21 987 5
REKLAMA
  • #1 17301754
    MichalCz1986
    Poziom 8  
    Witam, brama skrzydłowa, system benica bill30, podczas zamykania brama dojeżdża do stopki, opiera się i się cofa z powrotem i tak cały czas. Ale gdy się cofa i ja zatrzymam pilotem i wciskam aby się zamknęła to dojeżdża do stopki i stoi... Stało się tak z dnia na dzień.... Czasami skrzydła nie schodzą się równa podczas dojeżdżania do stopki...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17313631
    MichalCz1986
    Poziom 8  
    A będę w stanie to sam zaprogramować ? W internetowych nie mogę nic znaleźć jak programować bill 30. W papierach od zestawu też nic nie ma.
  • REKLAMA
  • #4 17314660
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3615
    To raczej nie przeciążenia - Bill 30 to siłowniki na 230V a centralka do nich to Heady - nie ma tam opcji wykrywania przeciążeń. Chyba że masz jakąś inną - napisz jaką albo daj fotkę.
    Przychodzi mi do głowy jesclzcze jedno - jeśli faktycznie masz Heady to może masz odwrotnie podpięte siłowniki (pozornie brama będzie działać prawidłowo) i przypadkiem właczyła się funkcja autozamykania (która w tej sytuacji będie autootwieraniem).

PS. Ogólnie to skrzydła nigdy nie powinny schodzić się razem przy zamykaniu bo występuje wtedy efekt nożyczek (i biada kończynie na której oba zacisną się razem). Centrala powinnna być tak ustawiona, coby skrzydła zamykały się w kilkusekundowych odstępach
  • REKLAMA
  • #5 17319328
    cezary16111
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Beninca bill 30 z centrala hedy nie posiada wykrywania przeciążeń
    Możliwość jest taka ze skrzydło wychodzi na fotobariere przy zamykaniu i dla tego odbija
    słupki są metalowe ?
  • #6 17321138
    MichalCz1986
    Poziom 8  
    Wlaśnie problem był w tym że brama wychodziła delikatnie na zewnątrz i czujka ją cofała. przestawiłem delikatnie stopkę i działa elegancko. Dzieki, pozdrawiam.
REKLAMA