logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Którą spawarkę inwertorową wybrać?

Dota600 02 Lip 2018 11:35 6045 3
REKLAMA
  • #1 17308111
    Dota600
    Poziom 2  
    Witam. Mam zamiar kupić spawarkę inwertorową do majsterkowania i spodobały mi się dwa modele lecz ciężko znaleźć na ich temat jakąkolwiek opinię. Może ktoś z forum miał okazję spotkać się i przetestować któryś z modeli? Wydaje mi się osobiście że Ripper jest lepszy lecz Itamati czymś mnie urzekła i cały czas staram się dostrzec w niej plusów. Na internecie jest kilka filmików demonstracji spawarki Itamati ale są podejrzanie krótkie i są to tylko chwilowe spawy a chciałbym wiedzieć jak spawarka zachowuje się podczas „standardowej pracy” która zajmie trochę dłużej. Interesują mnie spawarki Itamati 200 EI oraz Ripper 315a.

Z góry dziękuję i pozdrawiam. :)
  • REKLAMA
  • #2 17308191
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17308193
    elektryku5
    Poziom 39  
    Ocena: 1055
    Może nie polecę konkretnego modelu, ponieważ przy takich tanich zabawkach jest to różnie, aczkolwiek warto zainteresować się funkcją Arc force, robiłem próby spawarką posiadającą taką opcję (regulacja w procentach osobnym potencjometrem) i praktycznie można elektrodę "wciskać" w materiał.
REKLAMA