logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak rachunków za Neostradę po zmianie VAT - co zrobić?

MEGUSMAN 24 Sie 2005 15:30 1584 17
REKLAMA
  • #1 1760710
    MEGUSMAN
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam mam problem a może i nie, tak czy owak mam neostrade 9 września kończy mi sie umowa (miałem umowe na 12 miesięcy) mało tego od paru miesięcy nie przychodzi mi rachunek za neostrade poprostu jest za telefon a niema za neostrade (nastąpiło to chyba w miesiącu nałożenia większego watu) niewiem o co chodzi a tym badziej niewiem co zrobić czy dzwonić do nich aby zerwać umowe poprostu niewiem jak i co może ktoś mniej więcej orientuje się o co chodzi i co mam zrobić z góry ,wielkie dzięki za odpwiedzi
  • REKLAMA
  • #2 1760734
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Oni sobie przypomną wcześniej, czy później .... i wtedy wyrównają. Co do umowy to jeśli jej niewypowiesz, to przejdzie ona na czas nieokreślony i pewnie o tym równiez sobie przypomną w odpowiednim momencie.
  • #3 1760742
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2314
    I braknie Ci kasy, doliczą to i owo, lepiej skontaktuj się z nimi i to na piśmie.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #4 1760779
    MEGUSMAN
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    to kiedy mam ją wypowiedzieć w dniu zawarcia czy wcześniej

Dodano po 1 [minuty]:

a może skontaktuje się z nimi przez maila tylko jaki jest mail do neostrady
  • REKLAMA
  • #5 1760786
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    A możeby tak przeczytać tą umowe - tam bedzie to zapewne napisane ....
  • #6 1760793
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2314
    Zadzwoń pod nr. 0-800 102 102, tam powinni Ci udzielić wyczerpującej odpowiedzi.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #7 1764411
    lelek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    to juz nie pierwszy taki przypadek korzystaj poki mozesz, umowe miales na 12 miesiecy i tyle maja do Ciebei, a to ze masz dalej lacze zsynchronizowane to jest tylko ich wina, jak sobie przypomna za rok to ich strata ;) Pozdrawiam
  • #8 1764476
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Umowę musisz wypowiedzieć co najmniej na miesiąc przed końcem trwania umowy, tylko nie pisz, że rozwiązujesz umowę bo ci przysuną karę 40zł x 12 miesięcy, tylko napisz, że nie chcesz automatycznego przedłużania umowy na czas nieokreślony.
    Cytat:
    0-800 102 102
    to jednak najlepszy sposób, żeby się wszystkiego dowiedzieć.
  • #9 1764490
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    lelek napisał:
    to juz nie pierwszy taki przypadek korzystaj poki mozesz, umowe miales na 12 miesiecy i tyle maja do Ciebei, a to ze masz dalej lacze zsynchronizowane to jest tylko ich wina, jak sobie przypomna za rok to ich strata ;) Pozdrawiam

Jednak ja nadal odsyłam do poczytania umowy. Cytuje jeden punkt zawarty w dokumencie, na któym abonent stawia swój podpis
    Cytat:
    Świadczenie Usługi na czas określony uważane będzie za przedłużone na czas nieokreślony, o ile Abonent nie wyrazi innego oświadczenia woli w terminie 30 dni przed upływem terminu, na jaki Umowa została zawarta. W takim przypadku świadczenie Usługi odbywa się na warunkach określonych dla Usługi świadczonej na czas nieokreślony

Tak więc łącze nadal bedzie zsynchronizowane, a zgodnie z umową usługa nadal bedzie świadczona i TPSA po należne pieniądze napewno sie zgłosi .....
  • #10 1764493
    Samuraj
    Poziom 35  
    Ocena: 619
    A guzuik prawda. Racje ma LEM, umowa automatycznie przedłuzana jest na czas nieokreślony, sam tak miałem. Prawda ze ich wina ze nie nalicczają kosztów za usługę którą świadczą ale jak zaznaczył LEM przypomną sobie po czasie np. po 10 misiącach i wtedy to bedzie ból jak trzeba będzie zapłacic w ciągu miesiąca.
  • #11 1764684
    robert45
    Poziom 22  
    Ocena: 89
    Orochimaru napisał:
    Umowę musisz wypowiedzieć co najmniej na miesiąc przed końcem trwania umowy, tylko nie pisz, że rozwiązujesz umowę bo ci przysuną karę 40zł x 12 miesięcy, tylko napisz, że nie chcesz automatycznego przedłużania umowy na czas nieokreślony.
    Cytat:
    0-800 102 102
    to jednak najlepszy sposób, żeby się wszystkiego dowiedzieć.

Jak mam to rozumieć,jaka kara?
  • #12 1767941
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Z tego co mówiła panna w tepsopunkcie to za zerwanie umowy płaci się karę w wysokości 40zł za każdy miesiąc użytkowania, czyli jak zerwiesz np po 4 miesiącach to płacisz karę 4x40=160zł
  • #13 1768213
    grzegorz dob.
    Poziom 20  
    Ocena: 126
    Przeczytaj dokładnie umowe czy jest pkt. że umowa przedłóża sie automatycznie jeżeli tak to lepiej ją zerwij, a jeżeli nie to mogą cie pocałować w d... ,najwyżej odetną ci telefon, pytanie ile czsu będziesz ich rombał czy ci sie to opłaci, telefon możesz założyć w innej sieci jeżeli masz taką możlwość. Jak możesz to romb ich do bulu oni teraz mają taki burdel że się w głowie nie mieści. Powtórze jeszcze roz najwyżej odetną telefon.
  • #14 1768220
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #15 1768274
    uran17
    Poziom 15  
    a ja się założe że TPSA niema śladu w swoim koputerze o twojej neostradzie. Wpewnej firmie jest tak samo i cisza.
  • #17 1769299
    lelek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    abstrahujac do wypowiedzi o windykacji i karach. Kto z was zerwal umowe z neo, lub sdi przed koncem trwania umowy i placil tyle ile bylo napisane w umowie (przewaznie kilkaset zł) ? ja zerwalem i nic placic niemusialem jak i 3 moich znajomych.. to jest tylko przyrywka zeby ludzie niezrywali z firmami umow ..
  • #18 1769380
    pk1411
    Poziom 11  
    ja też jestem tego zdania że prędzej czy później sobie przypomną :)... po za tym masz ich modem itd... aaa i przy rozwiązywaniu umowy obowiązuje zdaje się miesięczny okres wypowiedzenia i należy wysłać to na piśmie. Radze sie przyznać ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada usługę Neostrada z umową na 12 miesięcy, która kończy się 9 września, jednak od kilku miesięcy nie otrzymuje rachunków za usługę, tylko za telefon. Brak faktur prawdopodobnie związany jest ze zmianą stawki VAT. W dyskusji podkreślono, że jeśli umowa nie zostanie wypowiedziana, automatycznie przejdzie na czas nieokreślony, a operator (TPSA) może w przyszłości wystawić zaległe rachunki i naliczyć opłaty za cały okres korzystania z usługi. Zaleca się wypowiedzenie umowy co najmniej miesiąc przed jej końcem, unikając sformułowania o „rozwiązaniu umowy”, aby nie narazić się na karę umowną, która może wynosić 40 zł za każdy miesiąc pozostały do końca pierwotnej umowy. Wskazano również, że w przypadku zerwania umowy przed czasem mogą pojawić się opłaty karne, jednak w praktyce nie zawsze są one egzekwowane. Rekomendowane jest kontaktowanie się z operatorem telefonicznie lub pisemnie (np. mailowo) w celu wyjaśnienia sytuacji i formalnego wypowiedzenia umowy. Warto dokładnie przeczytać warunki umowy dotyczące automatycznego przedłużania i kar umownych. W przypadku braku płatności operator może odciąć usługę, a następnie przekazać sprawę firmie windykacyjnej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA