dr.master napisał: Naprawiałem setki takich urządzeń, gdzie Klienci tak właśnie postępowali.
Albo masz tusze rozrabiane z płynem do udrażniania głowic albo dużo szczęścia

Gnębiło mnie to Twoje stwierdzenie, ale jednak znalazłem. Jednak nie masz racji, chociaż "Naprawiałeś setki takich urządzeń, gdzie Klienci tak właśnie postępowali.", ale jednak nie masz racji, i jestem pewien że z drukarką nic się nie stanie. Pewien jestem z własnego doświadczenia bo już kilka lat tak używam i nic jednak się nie dzieje.
Na poparcie link do instrukcji obsługi:
http://download.brother.com/welcome/doc002809/cv_dcp315w_pol_busr.pdf
I dodatkowo cytat z tej instrukcji na poparcie że nie masz racji.
"
6 Wł./Wył.
Pozwala włączyć i wyłączyć urządzenie. Naciśnij przycisk Wł./Wył., aby włączyć urządzenie. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wł./Wył., aby włączyć urządzenie. Na ekrani LCD będzie jeszcze przez kilka sekund wyświetlana informacja o wyłączaniu, a następnie ekran zostanie wyłączony.
Jeśli
urządzenie zostanie wyłączone, będzie ono czyściło okresowo głowicę drukującą, aby zachować jakość drukowania.
Aby przedłużyć żywotność głowicy drukującej, zapewnić najlepszą wydajność wkładów atramentowych i zachować jakość wydruku, urządzenie powinno być zawsze podłączone do zasilania."
Więc jest tak, jak pisałem. Można wyłączyć, wystarczy aby tylko drukarka była podłączona do zasilania, czyli wtyczka zasilania w gniazdku.