Nie za bardzo wiem, jak miałby taki schemat wyglądać: mam router (neostrada) podłączony bezprzewodowo z komputerem (za drugim razem z laptopem) a potem do komputera (za drugim razem do laptopa) podłączona drukarka i przewodowo kablem i bezprzewodowo przez wifi.
Za pierwszym razem drukarka była w zupełnie innej lokalizacji (u syna na stancji), tam komputer był połączony bezprzewodowo z routerem a komputer z drukarką i kablem i przez wifi (drukowała parę dni a potem przestawała). Potem po wymianie na inny model drukarki, już nie drukowała wcale. Za drugim razem (drukarka wymieniona na nową) miałam już drukarkę u siebie, laptop połączony bezprzewodowo z routerem, a następnie laptop podłączony do drukarki kablem i później przez wifi. Na laptopie wyświetlają mi się 2 urządzenia (pewnie przez to, że raz po kablu a dwa przez wifi). Kiedy sprawdzałam stan sieci drukarki, wyświetlało się, że wszystko jest ok. W domu być może mogłabym wymienić router na inny, ale na stancji nie wchodzi to w grę. Oba routery i mój i ten na stancji to, jak pisałam, routery pod neostradę.