logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DeskJet Ink Advantage 5075 - Urządzenie nie chce drukowac z PC

snoop85 13 Lip 2018 05:55 3498 6
REKLAMA
  • #1 17326291
    snoop85
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, wvzotaj zakupiłem rządzenie HP DeskJet Ink Advantage 5075. Zainstalowałem sterowniki skonfigurowalem urządzenie, wszysyko cacy. Urządzenie skanuje, drukuje z telefonu, drukuje zeskanowany tekst, niestety nie drukuje z PC...pomimo iz sterownik jest zainstalowany , komputer widzi drukarke ale nie chce wydrukować strony z PC. Ktoś moze wie w czym tkwi problem?
  • REKLAMA
  • #2 18355086
    dozoku
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Założyłam inny podobny wątek (nie znalazłam tego, kiedy szukałam czegoś o drukarce), ale czy Pan pozbył się problemu? Pytam, bo ja mam chyba coś podobnego (więcej pisałam w wątku przez siebie założonym: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3629751.html)
  • REKLAMA
  • #3 18355946
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1156
    W jakim układzie sieci podłączone urządzenia, mile widziany schemat, co przewodowo. a co bez przewodowo. U mnie okazało się że ruter nie obsługuje adresów IP, musiałem podłączyć drugi.
  • REKLAMA
  • #4 18356181
    dozoku
    Poziom 11  
    Nie za bardzo wiem, jak miałby taki schemat wyglądać: mam router (neostrada) podłączony bezprzewodowo z komputerem (za drugim razem z laptopem) a potem do komputera (za drugim razem do laptopa) podłączona drukarka i przewodowo kablem i bezprzewodowo przez wifi.
    Za pierwszym razem drukarka była w zupełnie innej lokalizacji (u syna na stancji), tam komputer był połączony bezprzewodowo z routerem a komputer z drukarką i kablem i przez wifi (drukowała parę dni a potem przestawała). Potem po wymianie na inny model drukarki, już nie drukowała wcale. Za drugim razem (drukarka wymieniona na nową) miałam już drukarkę u siebie, laptop połączony bezprzewodowo z routerem, a następnie laptop podłączony do drukarki kablem i później przez wifi. Na laptopie wyświetlają mi się 2 urządzenia (pewnie przez to, że raz po kablu a dwa przez wifi). Kiedy sprawdzałam stan sieci drukarki, wyświetlało się, że wszystko jest ok. W domu być może mogłabym wymienić router na inny, ale na stancji nie wchodzi to w grę. Oba routery i mój i ten na stancji to, jak pisałam, routery pod neostradę.
  • REKLAMA
  • #5 18356244
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1156
    Zobacz czy czasami nie włączyłaś opcji wstrzymaj drukowanie.
  • #6 18356744
    dozoku
    Poziom 11  
    Zaangażowałam znajomego "zakładowego" informatyka. Na razie się poddał. Oczywiście wszystko odinstalował i zainstalował ponownie, sterowniki itd. Widział, że drukarka widzi co ma drukować, "puszcza" druk ale nic z niej nie wyłazi. Sprawdzał router ale nie bardzo wiem, co by mi to miało dać, bo tam gdzie ona ma stać docelowo, jest przecież inny router... Ma wrócić do tematu po Świętach. Szlag mnie trafia, bo skończy się tak, że będę musiała mu jakoś zapłacić za to, że on mi powie, co jest w niej nie tak. O ile coś znajdzie...
  • #7 18937124
    dozoku
    Poziom 11  
    Po jeszcze kilku podejściach, mnie osobiście udało się pozbyć drukarki, po trzech zgłoszeniach w ramach gwarancji i rękojmi łącznie, dostałam zwrot gotówki. Wiem ostatecznie, że to nie wina drukarki, że nie drukowała z komputera z Windowsem ale i tak była bezużyteczna i przynajmniej odzyskałam pieniądze. O dziwo, stara kilkunastoletnia drukarka też hp drukuje wszystko jak leci, ale ma jedną wadę główna, to tylko prosta drukarka, a nie urządzenie wielofunkcyjne.
    W Stanach iuz pewnie ktoś zgłosiłby się do Microsoftu o odszkodowanie ale tu.. Ech, jakie mielibyśmy szanse... 🤔

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z drukarką HP DeskJet Ink Advantage 5075, która nie drukuje z komputera pomimo zainstalowanych sterowników i widoczności urządzenia w systemie. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie konfiguracji sieci, w tym routera, oraz upewnienie się, że opcja wstrzymania drukowania nie jest aktywna. W jednym przypadku, po wielu próbach, użytkownik zdecydował się na zwrot drukarki, uznając ją za bezużyteczną, mimo że starszy model HP działał bez problemów. Problemy z drukowaniem mogą być związane z ustawieniami sieciowymi lub niekompatybilnością z systemem Windows.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA