logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Surface Pro 4 1724 - nieudane próby odblokowania BIOSu z chipem

dino14016 31 Lip 2018 21:15 2172 5
REKLAMA
  • #1 17360197
    dino14016
    Poziom 10  
    Witam kupiłem na ebay surface pro 4 z blokadą biosu . Poczytałem w sieci i stwierdziłem że jedyną opcja to zaprogramować chip, więc kupiłem też usb programator . Wlutowalem chip na płytkę umieściłam w programatorze i od paru dni sprawdzam różne pliki .bin które wygrywaj programatorem do chip bios . Pierwszą opcję którą zrobiłem
    było zczytanie oryginalnego biosu, wyczyszczenie go i wygrania ponownie tego co zczytałem . Teraz szukam we sieci innego pliku .bin (biosu) i prób uruchomienia surface było parę bez skutku . Proszę o pomoc co robię źle
  • REKLAMA
  • #2 17362040
    Artur34
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    A to nie ma przypadkiem dual bios, po za tym po wyjęciu baterii i odczekaniu około 2-3 min hasło samo powinno zniknąć. Choć mogę się mylić i jest zapisane w dodatkowej pamięci gdzieś na płycie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17934204
    maxmaster
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam dokladnie ten sam problem. No cóż, może nie dokladnie bo hasło zostało założone przeż mojego synka. Bawił sie i oczywiście, nie am pojęcia jakie jest hasło. Czy istnieje możliwość ściągniecia hasła? Prosze o podpowiedź, ewentualnie namiar na kogoś, kto bedzie mi w stanie pomóc (oczywiście odpłatnie). Dziekuje i pozdrawiam. Michał
  • REKLAMA
  • #6 17935286
    maxmaster
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Probowalem. Dziekuje za sugestje.
REKLAMA