logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Chiński tablet nie reaguje na klawisze i nie włącza się - co robić?

sylwograffiti 02 Sie 2018 18:27 1269 2
REKLAMA
  • #1 17363317
    sylwograffiti
    Poziom 2  
    Witam

Z racji tego , że jest to mój pierwszy post z góry przepraszam za ewentualne błędy.

Posiadam tablet zakupiony w Chinach , który niestety po krótkim okresie użytkowania nagle się wyłączył i nic nie da się z nim zrobić. Nie reaguje na żadne kombinacje klawiszy , nie wydaje żadnych dźwięków po prostu martwy. Jednakże po podłączeni do komputera pojawia się w menadżerze urządzeń jako :
    Chiński tablet nie reaguje na klawisze i nie włącza się - co robić?

Moje pytanie jest następujące czy jest jakiś sposób przywrócenia go do życia czy tez nadaje się jedynie na złom :).

Poniżej foto płyty głównej.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17363411
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 963
    Witam.
    Jakie napięcie ma bateria?
    Poszukaj ROM-u dla Twojego urządzenia (MT6582) i spróbuj załadować go przez SP Flash Tool.
    Na płycie głównej nie ma żadnych oznaczeń?
    Pozdrawiam
  • #3 17363435
    sylwograffiti
    Poziom 2  
    Witam

Dziękuję za szybką odpowiedź , napięcie na baterii mogę sprawdzić dopiero jutro ale dodam , że ładowałem tablet jakieś 4 h i nic to nie dało dalej żadnej reakcji na klawisze. Dodaję pełne zdjęcie płyty głównej.

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

Kolego dzięki za podpowiedź z tym oznaczeniem płyty głównej. Okazało się , że FV znalazłem właśnie w taki sposób. Wgrałem nowy ROM tablet wstał jak nowy. Wielkie dzięki za podpowiedź :).
REKLAMA