logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Suszarka do szafy - czy pompa ciepła to jedyny wybór?

thisisme 02 Sie 2018 23:31 1851 0
REKLAMA
  • #1 17363881
    thisisme
    Poziom 7  
    Cześć
    Przeczytałem trochę wątków na forum, ale z uwagi na to, że nie znalazłem przedstawiającego moją sytuację, pozwoliłem sobie założyć nowy temat.
    Będziemy przenosić pralkę do szafy wnękowej w korytarzu - na pralkę chcemy postawić suszarkę (bezpośrednio albo szafa będzie miała na to przewidziane miejsce - rzecz drugorzędna). Suszarki jeszcze nie mamy no i teraz jest dylemat... którą? Suszarka dla rodziny 2+1.
    Co jest ważne:
    - Musi funkcjonować bez problemu w szafie wnękowej. Szafa będzie miała głębokość ok 72cm. Odprowadzenie wody będzie dostępne (gdyby było potrzebne).
    - Program 'do szafy' czy też podobny. Im mniej prasowania/odprasowywania będzie po wysuszeniu potrzebne, tym lepiej.

Co nie jest ważne:
    - Zużycie prądu

No i teraz myślę tak - suszarka bez pompy ciepła może produkować dużo ciepła, które w zamkniętej szafie może być nieakceptowalne (?). CZy taka suszarka musi mieć dostęp chłodnego powietrza? To jest moje największe zmartwienie w przypadku wyboru takiej suszarki.

Suszarka z pompą ciepła - tutaj trochę obawiam się możliwości usterek różnego rodzaju, a co za tym idzie sporych kosztów.

Ograniczenie do modeli bosha, siemensa, electroluxa, aeg, candy.

Z góry dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
REKLAMA