Witam, jako że to forum jest dla mnie zawsze pomocne to postanowiłem założyć nowy temat (bardziej aktualny) bo wiem, że zawsze mogę liczyć na Waszą radę. Otóż zastanawiam się bardzo poważnie nad samodzielnym czyszczeniem komputera z kurzu oraz wymianie pasty termoprzewodzącej. Zawsze szedłem na łatwiznę laptop/komputer pod pachę i do serwisu. Teraz coraz częściej nachodzi mnie ochota, żeby zrobić to samemu. Sprawa tyczy się komputera stacjonarnego. Tak się zastanawiam czy do tego typu rzeczy może brać się laik? Jeżeli tak to mam kilka pytań:
1. Jaką wybrać pastę termoprzewodzącą?
2. Jakim alkoholem (co kupić), aby usunąć starą pastę z procesora?
3. Czym/jak usunąć kurz wewnątrz komputera?
4. Jakie sprężone powietrze kupić?
5. Czy można użytkować przy tym pędzla malarskiego do usuwania kurzu z przewodów etc?
6. Czy warto kupować jakieś rękawice, aby zapobiec ewentualnym uszkodzeniom komponentów komputera?
7. Na jakim podłożu zabrać się do takiej roboty? Na stole?
8. I to najważniejsze - poproszę o garść informacji z własnego doświadczenia na co zwracać uwagę i czego nie robić?
Proszę Was o odpowiedzi na moje pytania oraz o wszelkie rady ze swojej strony. Jeżeli trzeba by było podać jakieś informacje to wszystko co potrzebujecie podam
1. Jaką wybrać pastę termoprzewodzącą?
2. Jakim alkoholem (co kupić), aby usunąć starą pastę z procesora?
3. Czym/jak usunąć kurz wewnątrz komputera?
4. Jakie sprężone powietrze kupić?
5. Czy można użytkować przy tym pędzla malarskiego do usuwania kurzu z przewodów etc?
6. Czy warto kupować jakieś rękawice, aby zapobiec ewentualnym uszkodzeniom komponentów komputera?
7. Na jakim podłożu zabrać się do takiej roboty? Na stole?
8. I to najważniejsze - poproszę o garść informacji z własnego doświadczenia na co zwracać uwagę i czego nie robić?
Proszę Was o odpowiedzi na moje pytania oraz o wszelkie rady ze swojej strony. Jeżeli trzeba by było podać jakieś informacje to wszystko co potrzebujecie podam