Tenda napisał: Czy dobrze rozumiem że urządzenie 2 w 1 może nie wykryć gazu, ponieważ będzie to inny gaz niż gaz ziemny? Bo teraz nie wiem czy wziąć to 2 w 1 czy oddzielnie kupić dwa. Dodam że to zwykłe mieszkanie w bloku, więc raczej dostawa gazu jest standardowa (tak mi się wydaje).
Tu było napisane, że mieszkam w bloku i dostawa jest standardowa (czytaj nie znam się, więc nie chcę wprowadzać w błąd).
Odsyłanie mnie do tematu o pisowni jest niestosowne z prostego względu. Nie jest to problem natury używania języka, a raczej braku obycia z czym mam do czyniania technicznie, przez co łatwo o błąd (nie wiem co może być istotne i jak to opisać). Zauważ, że aby opisać to że gaz jest z rur miejskich już wymaga wiedzy o tym, że gaz w butli ma inny skład (stąd konieczne jest rozróżnienie). Kolejna sprawa odsyłać mnie do tematu o pisowni, samemu nie stosując np. zasad interpunkcji (gdzie właśnie w temacie do którego odesłałeś jest wymieniona ważna rola przeciwnków zmieniających znaczenie). Słabe jest to, że nie czytasz całego tematu i tego co się dzieje w trakcie jego rozwoju, bo oczywiście informacja była o posiadanym gazie. Mentalność cudowna - nie wiem, nie sprawdzę, ale upomnę jako "ekspert" od wszystkiego. Wchodzę tu po poradę, a nie po naukę zasad pisowni. Wiem, że interpunkcja i logiczne składanie zdań mają znaczenie, ale ponownie mówię - to nie brak wiedzy o języku, a brak wiedzy o temacie (gdybym wszystko wiedział nie zaglądałbym na forum prawda?). No i ostatnie co mam do powiedzenia to fakt, iż mimo waszej wiedzy "ekspertów", zdania są mocno podzielone, a to nie wystrzelenie rakiety w kosmos, tylko zamontowanie czujnika - czyli normalna procedura stosowana w mieszkaniach. Może warto czasem pochylić głowę nad książką, zanim wytknie się błędy innym? Nie chodzi mi o obrażanie nikogo, bo szanuję wszystkich tu ludzi, bo mają w kwestii technicznej więcej do powiedzenia ode mnie. Ale żartem jest chyba, gdy na forum technicznym odsyła się mnie do postu o zasadach pisowni (samemu ich nie stosując). Wchodzę na tego typu forum poradzić się, a nie uczyć się języka. Mój język jest wystarczająco dobry jak dla jaśnie Pana. Naprawdę nie piszę tu pracy magisterskiej, tylko post na forum - bądźmy poważni.