Witam
Zakupilem kamere Bosch Mic-400 zasilacz to 240PSU-UL.
Odbieram obraz z kamery ale ptz nie dziala, nie jestem pewien jak to podlaczyc gdyz sa 4 piny z plyty glownej Rxb Rxa Txa Txb i 0V a na Dvr mam tylko 2 wejscia Rs485 A i B.
Prosze o pomoc
Dalej sterowanie nie działa, nawet zapłaciłem za serwisanta, przyjechał do domu pogrzebał i pojechał.
Niestety nic nie wskórał.
Czy jest możliwe ze nie działa na moim dvr który ma tylko 4 kanały a jak kamera się włącza to wyświetla kanał 8. Rozkręciłem kamere, ale nie ma żadnego resetu:(. Czy powinienem kupić starszy model dvr działający na 960H ?
Kamera po uruchomieniu nie wyświetla informacji o zastosowanym protokole, ID itp.?
Ten ch.8 to może być ID kamery, protokół możesz sprawdzić na początek Pelco-D.
Nie wiem czy czasem nie musisz tego podpiąć pod tą kartę obok :
Cytat:
Spoiler:
The MIC-BP4 Bi-phase converter card allows translation of the Bosch Bi-phase
protocol signals to RS485, half duplex telemetry signals. This enables Bosch
Security Systems MIC400 series PTZ cameras to interface with Bosch Bi-phase
equipment.
The MIC-BP4 Bi-phase converter card also enables the camera address to be set
through its integrated DIP switch selector.
Spoiler:
Karta konwertera dwufazowego MIC-BP4 umożliwia translację dwufazowego urządzenia Bosch
sygnały protokołów do sygnałów RS485, półdupleksu telemetrycznego. Umożliwia to Bosch
Systemy bezpieczeństwa Kamery PTZ z serii MIC400 do współpracy z bi-fazą Bosch
sprzęt.
Karta konwertera dwufazowego MIC-BP4 umożliwia również ustawienie adresu kamery
poprzez zintegrowany selektor przełącznika DIP.
Reszta info w instrukcji w załączniku jaki wcześniej podałem.
Kolega soserek może bardziej ogarnia angielski i może będzie wiedział lepiej..Trochę rozbudowana ta kamerka.
Dodano po 11 [minuty]:
Dominiuch napisał:
Bezpieczniki sprawdzilem sa ok
Tak dla jasności pod rejestratorem masz a przynajmniej powinna być naklejka i podany model rejestratora czy to nie czasem ? MODEL AHD-5004M
ID niby 8, prędkość transmisji 9600 - zawsze jakiś punkt zaczepienia.
Ustaw PTZ dla 1 kanału wideo(ten do którego obecnie podpięta kamera) takie dane i sprawdź(rzecz jasna wywołaj PTZ).
✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem kamery PTZ Bosch Mic-400 do rejestratora DVR, ponieważ nie działa funkcja PTZ mimo prawidłowego odbioru obrazu. W dyskusji podano, że piny Rxa, Rxb, Txa, Txb oraz 0V z kamery powinny być podłączone do wejść RS485 A i B w DVR. Użytkownik zidentyfikował model DVR jako TV-AL0401-LM-XM, a także zauważył, że kamera wyświetla ID 8 oraz prędkość transmisji 9600. Wskazówki obejmują sprawdzenie ustawień PTZ w menu DVR oraz upewnienie się, że adres PTZ jest ustawiony na 8, zgodnie z ID kamery. Dodatkowo, użytkownik sprawdził bezpieczniki w kamerze, które były sprawne. Wygenerowane przez model językowy.