logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi A6 C5 1.9 TDI 110km 2000 - Drżenie samochodu na wolnych obrotach

Groch05 11 Wrz 2018 20:41 3555 6
REKLAMA
  • #1 17435609
    Groch05
    Poziom 6  
    Witam wszystkich serdecznie!

Planuje zakupić owe audi, jednakże nie dają mi spokoju te wibracje... Samochód pali bez problemów po tym gdy zejdzie do wolnych obrotów zaczyna się trząść cały. Po dodaniu gazu wszystko wraca do normy. To samo jest podczas jazdy na 5 biegu poniżej 1500 obrotów wszystko się trzęsie. Właściciel twierdzi, że jeździ tak od dawna i w niczym mu to nie przeszkadzało. Zauważyłem, że poduszki pod silnikiem są wymienione, plecionka od tłumika też wygląda ok. Czym to może być spowodowane?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17435619
    szymitsu21
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1289
    Groch05 napisał:
    Zauważyłem, że poduszki pod silnikiem są wymienione
    Pozdrawiam

Jeśli kiepskiej jakości zamiennik (febi/corteco też miałem.podobny problem) mogą być podobnie objawy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17437786
    Groch05
    Poziom 6  
    W takim razie jakiej firmy poduszki wstawić? Czy może poszukać na szrotach używanych?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17439082
    lukasz12345678910
    Poziom 30  
    Ocena: 483
    miałem taki przypadek. jedna nowa poduszka powodowała drżenie całego samochodu. Wymiana na używana rozwiązało problem.
  • #7 17441792
    Groch05
    Poziom 6  
    Dziękuję za pomoc. Zacznę od wymiany na używki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup Audi A6 C5 1.9 TDI z 2000 roku, jednak niepokoją go wibracje występujące na wolnych obrotach oraz podczas jazdy poniżej 1500 obrotów na 5 biegu. Właściciel pojazdu twierdzi, że problem ten występuje od dłuższego czasu, ale mu nie przeszkadza. Wymienione zostały poduszki silnika, a plecionka tłumika wygląda w porządku. Użytkownicy forum sugerują, że wibracje mogą być spowodowane niskiej jakości zamiennikami poduszek silnika. Rekomendowane są poduszki od firm takich jak Sasic, Tedgum oraz Elring, a także zaleca się unikanie używanych części ze złomu. Wymiana na używane poduszki w niektórych przypadkach rozwiązała problem drżenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA