logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zainstalować Windows 10: raport zgodności i czyste dyski

Natsuu 19 Wrz 2018 19:39 6738 3
REKLAMA
  • #1 17449496
    Natsuu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam otóż mam problem z zainstalowaniem systemu windows 10 . Polega na tym, że system sądzi iż na dysku znajduje się wciąż system. Po wpisaniu klucza i akceptowaniu licencji wyskakuje raport zgodności. "Opcja uaktualnienia nie jest dostępna, jeśli uruchamiasz komputer przy użyciu nośnika instalacyjnego systemu windows. Jeśli na tym komputerze jest już zainstalowana kopia systemu windows i chcesz wykonac uaktualnienie, wyjmij nośnik instalacyjny i uruchom komputer ponownie. Po normalnym uruchomieniu systemu windows włóż nośnik instalacyjny i uruchom istalatora windows. Próbuje uruchomić instalacje za pomocą pendrive na którym jest pobrany instalator systemu windows. Posiadam 2 dyski, oba wyczyściłem komendą clean pomimo to nie mogę zainstalować systemu. Mam dostęp tylko do cmd pomógł by ktoś?
  • REKLAMA
  • #2 17449510
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    Na samym początku instalacji wybierasz " niestandartowa " i wtedy możesz powywalać dodatkowe partycje , pozostałości po W10.
  • REKLAMA
  • #3 17449527
    Natsuu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam dysk 0 i dysk 1 w jednym i drugim nieprzydzielone miejsce zrobić z tego partycje czy jak?
  • #4 17449611
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    Usuń w instalatorze wszystkie partycje tak, aby były widoczne tylko dwa dyski . Potem wybierz dysk i dajesz dalej. Reszta sama się zrobi jak trzeba.
REKLAMA