telecaster1951 napisał: Najtańsze nowe podstawki jakie warto kupić to Heco Victa Prime 202.
I tak zrobiłem, z tym że nie nowe a prawie nowe. Po tym czasie postanowiłem opisać wrażenia.
Początkowo było nawet nawet. Nie liczyłem na fajerwerki , w końcu zasilałem to pierwotnie z amplitunera KD, które przez Was są bardzo krytykowane za znikomą przydatność do stereo.
Czas mijał, czasu brakowało i mniej muzyki a więcej po prostu oglądania TV.
Z czasem postanowiłem użyć do HECO wzmacniacza chińskiego klasy D z aliexpress. Było jakby inaczej, lepiej może ? Fakt faktem miło się tego słuchało. Znowu miesiące mijały aż do momentu kiedy kolumny stanęły na biurku.
Basu nie wiele, raczej dudnienie. Zwaliłem oczywiście winę na wzmacniacz KD. I słusznie. Portal z ogłoszeniami i kupiłem wzmacniacz STEREO z prawdziwego zdarzenia ( moim zdaniem ). Denon PMA-860.
Efekt ? Tragedia w efekcie końcowym. Basu przybyło, ale dudni a nie gra. Puszki wpadają w jakby rezonans, dźwięk męczy.Wcześniej na onkyo było płasko, stąd nie było to tak wyczuwalne.
horacyeg napisał: Nie przesadzaj ie z tym stx że taki słaby.
Właśnie ten zwrot sobie przypomniałem i kolejny raz postanowiłem poszukać kolumn. W podobnym pięćsetzłotowym budżecie. Oferty przestudiowane i ponownie stanąłem na stronie STX na modelu F-110n.
Wydaje mi się, że większa puszka, większy przetwornik jest w stanie wygenerować mi tego basu choć trochę więcej.
Trudno mi uwierzyć, że są one aż takie złe. Może oceniają je osoby które dysponują sprzętem cztero czy pięcio cyfrowym. Wtedy to tak może wyglądać.
Co na to powiecie Panowie ? Podyskutujemy ponownie ? ps. zamówienia jeszcze nie złożyłem.