logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować telefon Samsung Galaxy J3 2017 bez hasła

olciakk 08 Paź 2018 18:31 19707 12
  • #1 17485141
    olciakk
    Poziom 1  
    Witam!
    Założyłam sobie hasło na telefonie, ale przy zakładaniu hasła, musiałam pomylić się o jakąś literę i nie mogę odblokować telefonu. Nie miałam włączonego Wi-Fi ani transmisji danych, więc odpada odblokowanie przez konto Google i Samsung. Nie chciałabym też tracić wszystkich danych z telefonu. Chyba, że już nic nie da się zrobić. U mojego operatora Orange powiedzieli, że nic nie mogą z tym zrobić poza przywróceniem do fabrycznych ustawień. Telefon to Samsung Galaxy J3 2017 Duos. Co mogę zrobić żeby odblokować ten telefon i nie tracić danych?
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • #2 17485659
    LaraDD
    Poziom 11  
    Ocena: 32
    Jeżeli nie pamiętasz danych to nie odblokujesz telefonu. Żeby przywrócić funkcjonalność trzeba wykonać hard reset lub wgrać nowe oprogramowanie ale to spowoduje utratę danych.
  • #3 17485729
    bagietomajster
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Lub poszukaj w okolicy serwisu telefonów który zajmuje się również odblokowaniem takich telefonów. W zależności od wersji oprogramowania "idzie" odblokować ten telefon. Kwestia też taka na ile wyceniasz swoje dane.
  • #4 17486913
    kongomaj
    Poziom 11  
    Z J3 2017 nawet w serwisie nie zdejmą tej blokady bez utraty danych. Niezależnie od wersji oprogramowania. Pozostaje także problem FRP, chyba że dane konta Google są znane, to nie ma tematu.
  • #5 17487823
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    W zależności od wersji FW mimo włączonego FRP da się ściągnąć dane.
  • #6 17487829
    bagietomajster
    Poziom 13  
    BMT pro daje sobie radę z tym modelem, nawet jeśli jest włączone FRP.
  • #7 17489335
    Ordine
    Poziom 25  
    Ocena: 160
    Jaka wersja systemu? Mozliwe ze dam rade pomoc, dostarcz jednak jakies dowody, ze telefon jest twoj a nie kradziony.
  • #8 17489894
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Ocena: 57
    O takiej pomyłce o jedną literę to jeszcze nie słyszałem. Hasło z reguły wpisuje się dwa razy przy zakładaniu konta. Masz papiery do niego?
  • #9 17490554
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2077
    helterskelter33 napisał:
    Masz papiery do niego?

Do czego potrzebne są papiery?
    Masz jakieś podstawy prawne, że do usunięcia kodu w telefonie potrzebne są dokumenty jego zakupu?

Jak przyjdę do Ciebie ze starą nokią 3310 aby usunąć kod zabezpieczający to mi tego nie zrobisz bo nie mam "papierów" ? :D
  • #10 17490891
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Ocena: 57
    To rób to na własną odpowiedzialność. To jest forum i nikt tu nie będzie pomagał w przestępstwie. 'Zapomniałem hasła' to najczęstrzy wykręt.
  • #11 17490942
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2077
    Podaj podstawę prawną lub przestań pisać bzdury i nie wprowadzaj innych w błąd.
  • #12 17491002
    Ordine
    Poziom 25  
    Ocena: 160
    tino2003 napisał:
    Podaj podstawę prawną lub przestań pisać bzdury i nie wprowadzaj innych w błąd.

Robilbys czyjs telefon ktory jest "tak o" bez zadnego dowodu zakupu? Bo ja nie.
    Kazdy dobry serwis w jakim bylem wymaga jakiegos dowodu zakupu. Zawsze znajdzie sie jakis jelop co to zrobi na boku dla dodatkowych pieniedzy, ale w razie czego Policja udaje sie wlasnie do ciebie.

Zreszta, FRP sluzy wlasnie jako blokada antykradziezowa. Jezeli telefon ma frp locka, moim zdaniem juz smierdzi na kilometr - szanujmy sie, jak mozna zapomniec hasla do konta, ktore jest tbh wymagane do uzywania telefonu.
    Moderowany przez tino2003:

Kolejny post który wprowadza w błąd.
    Kolejny będzie skutkował konsekwencjami .

• #13 17491514
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1282
    N0n3_ napisał:

Zreszta, FRP sluzy wlasnie jako blokada antykradziezowa. Jezeli telefon ma frp locka, moim zdaniem juz smierdzi na kilometr - szanujmy sie, jak mozna zapomniec hasla do konta, ktore jest tbh wymagane do uzywania telefonu.

Konto google nie jest wymagane do uzywania telefonu. Wielokrotnie spotykalem sie tez z sytuacja gdzie uzytkownik zakladal konto "na pale" bo potrzebowal sciagnac jakas aplikacje, badz zakladal mu je ktos inny bo sam nie potrafi i haslo do konta potem "wyparowalo". Nie bede bawil sie w statystyki bo nie da sie tego zweryfikowac i nie da sie tez ukryc ze czesc takich telefonow to beda znalezione badz skradzione sztuki. Masz wtedy wybor, albo zrobisz i zarobisz (nie wiem skad pomysl, ze na boku - jest usluga, jest paragon) albo dasz zarobic komus innemu. Idac tym tokiem rozumowania to simlocka (pomijam, ze to temat ktory u nas prawie ze umarl) tez nie powinienes sciagac bez udowodnienia, ze klientowi sie umowa skonczyla z operatorem.

W temacie, EFT (po ostatniej auktualizacji) zdaje sie, ze tez robi J330F/FN do wersji z binary 3, czyli aktualnie dostepnej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odblokowaniem telefonu Samsung Galaxy J3 2017 Duos, ponieważ zapomniał hasła. Nie ma możliwości odblokowania przez konto Google ani Samsung, ponieważ nie był włączony Wi-Fi ani transmisja danych. Użytkownik nie chce tracić danych, ale operator Orange zasugerował jedynie przywrócenie ustawień fabrycznych. Odpowiedzi na forum wskazują, że bez znajomości hasła nie ma możliwości odblokowania telefonu bez utraty danych. Niektórzy użytkownicy sugerują skorzystanie z serwisu, który może odblokować telefon, ale również zaznaczają, że może to wiązać się z utratą danych. Wspomniano również o problemie z FRP (Factory Reset Protection), który może uniemożliwić odblokowanie bez znajomości danych konta Google.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA