Witam, potrzebuję zaprogramować bios na SMD MX25L512E. Jest to kość wyciągnięta z płyty głównej MS-175A1 ver. 1.0 z laptopa MSI GP70-2PE.
Posiadam programator tl866 ii plus oraz potrzebny adapter.
Wsad pobrałem ze strony ELVIKOM (zamieszczam w załączniku).
Na tej płycie są dwie kości biosu. Jedna zaprogramowała się bezproblemowo a z tą siedzę i głowię się już kilka dni. Wykonałem niezliczoną ilość prób. Ogólnie ten programator nie ma kości na liście obsługiwanych ale podobno da się ją zaprogramować. Używam programu Xgpro v8.02.
Podczas prób wyłączam opcję sprawdzania ID kości ponieważ wtedy nic nie można zrobić.
Przy włączonej opcji weryfikacji wyskakuje mi taki oto błąd:
a po wyłączeniu weryfikacji niby programuje ale jest tak jak za załączonym zdjęciu:
Moje pomysły się skończyły i liczę na Waszą pomoc! Jestem amatorem i moją przygodę z programowaniem dopiero zaczynam
ale... wykonałem kopię wsadu tej kości :)
Pozdrawiam!
Posiadam programator tl866 ii plus oraz potrzebny adapter.
Wsad pobrałem ze strony ELVIKOM (zamieszczam w załączniku).
Na tej płycie są dwie kości biosu. Jedna zaprogramowała się bezproblemowo a z tą siedzę i głowię się już kilka dni. Wykonałem niezliczoną ilość prób. Ogólnie ten programator nie ma kości na liście obsługiwanych ale podobno da się ją zaprogramować. Używam programu Xgpro v8.02.
Podczas prób wyłączam opcję sprawdzania ID kości ponieważ wtedy nic nie można zrobić.
Przy włączonej opcji weryfikacji wyskakuje mi taki oto błąd:
a po wyłączeniu weryfikacji niby programuje ale jest tak jak za załączonym zdjęciu:
Moje pomysły się skończyły i liczę na Waszą pomoc! Jestem amatorem i moją przygodę z programowaniem dopiero zaczynam
Pozdrawiam!