Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamrealizator napisał:Rozumiem także, że kanały mogą pracować na osobnych fazach.
realizator napisał:
Aby nie było wątpliwości: jeden kanał (obwód) do sterowania kominkiem, drugi do sterowania innym urządzeniem. Zakładając że każde z urządzeń będzie miało pobór mocy nie większy niż 2000 W.
realizator napisał:A jeżeli wykorzystam tylko jeden kanał do sterowania jednym urządzeniem. Drugi kanał niepodłączony. Wtedy raczej nie powinno być problemów.
realizator napisał:Kupiłem kominek elektryczny. Maksymalna moc 2000W. Sprzedawca polecił zakup programatora - takiego podpinanego pod gniazdko elektryczne (w liroy merlin około 50 zł). Jednak uznałem iż chcę schować gniazdko za kominkiem i wpięty programator by przeszkadzał. Zatem chciałem wstawić programator w rozdzielnicy na szynę DIN. Programator jednokanałowy Orno na szynę DIN w LM kosztuje też około 50 zł. Jednak postanowiłem kupić coś lepszego. To lepsze ma dwa kanały, więc zacząłem się zastanawiać nad wyprowadzeniem gdzieś drugiego gniazdka, które też mogłoby być programowalne. Dlatego pytam jak można to zrealizować.
Może po prostu trzeba zrezygnować z tej koncepcji i wykorzystać ten programator tylko do załączania pojedynczego urządzenia (tego kominka)