logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mogę sprzedać Word 2003 OEM bez sprzętu komputerowego?

SebaEco 03 Lis 2018 11:31 705 4
REKLAMA
  • #1 17535101
    SebaEco
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witajcie. Po firmie w której pracowałem zostały stare Komputery i programy Word 2003 na płytkach. Każda jest z hologramem i napisem OEM do dystrybucji tylko z nowym sprzętem komputerowym. Klucz na pudełku do każdego.

Pytanie brzmi czy ja mogę bez problemów sprzedać takie oprgoramowanie? Pytam bo kiedyś były jakieś cyrki - trzeba było dokładać jakieś części z komputerów. Gdzieś niedawno czytałem o wyroku trybunału że jednak można odsprzedać bez problemów. Jak to jest na dzień dzisiejszy?
  • REKLAMA
  • #2 17535738
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3918
    Witam. Zgodnie z polityką Microsoft.
    Cytat:
    Microsoft Office jest licencjonowany jako pojedynczy, zintegrowany produkt. Użytkownik może zainstalować cały pakiet wyłącznie na twardym dysku jednego komputera; niedozwolone jest instalowanie lub używanie poszczególnych programów lub części pakietu na różnych komputerach. W sieci Microsoft Office zawsze zainstalowany jest na serwerze. Pojedyncza licencja uprawnia użytkownika do dostępu do jednego lub wszystkich programów pakietu równocześnie (tj. Microsoft Excel, Word, PowerPoint...). Innymi słowy, użytkownik końcowy, który zakupi pojedynczą licencję dla Microsoft Office otrzymuje jedną licencję na cały pakiet, nie zaś osobne licencje na używanie poszczególnych programów wchodzących w skład pakietu.
  • REKLAMA
  • #3 17535936
    SebaEco
    Poziom 5  
    Czemu mi cytujesz odnośnie pakietu Office skoro ja mam samego Worda i licencje na Worda a nie na cały Office. Może to będzie dla Ciebie nowość że kiedyś Microsoft sprzedawał osobno programy z pakietu Office.
  • REKLAMA
  • #4 17535950
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3918
    Oczywiście że tak zgadzam się ale masz wersje OEM na jeden komputer klucz. I jeśli był już użyty to na nowym komputerze już nie ma licencji.
  • #5 17536043
    SebaEco
    Poziom 5  
    Zacząłem trochę czytać Link i znalazłem na allegro takie same płyty jak moja
REKLAMA