Przepraszam, że odświeżam temat ale sprawa jest dla mnie ważna. Ponieważ potrzebuję trochę kasy postanowiłem sprzedać na Allegro zestaw niemieckich edycji Windows 98SE, Word 2000 oraz Works 4.5 (oryginały, z książeczkami licencyjnymi itp.) (nie wiem czy ktoś by to kupił ale spróbować nie zaszkodzi). I teraz pojawia się problem: System był zainstalowany na moim komputerze - jednak już nie jest, mam teraz inny. W związku z tym był rejestrowany (na moim kompie). Nie wiem natomiast jak ma się sprawa z atkywacją. Komp został mi przysłany z Niemiec właśnie i nie wiem czy był tam aktywowany czy nie, a z osobą, która mi go przysłała nie mam kontaktu. Pojawia się pytanie - czy mam prawo sprzedać teraz system i inne programy? W końcu już ich nie użytkuję. Czytałem o tym dosyć dużo w internecie jednak nie jestem do końca pewien. Wiem, że muszę sprzedać system z elementem komputera (planuję dołączyć taśmę HDD) jednak wciąż nie jestem przekonany, czy po uprzedniej instalacji Windowsa na komputerze, mogę go sprzedać. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.