logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Windows 10 - balans dźwięku

masterpascaler 08 Lis 2018 10:58 15747 3
REKLAMA
  • #1 17545801
    masterpascaler
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    W poprzednich wersjach systemu Windows balans ustawiało się suwakiem - bardziej w lewo, lub bardziej w prawo i działało to jak należy. W Windows 10 trzeba wejść w ustawienia dźwięku, właściwości urządzenia odtwarzającego, zakładka poziomy i dopiero tam znajdziemy ustawianie balansu - osobno dla każdego kanału. Potrzebuję ustawienia np. prawy głośnik na 25% lewy na 50%. Często potrzebuję zmieniać głośność w Windowsie i tu pojawia się problem. Dopóki zwiększamy głośność w górę balans jest zachowany. Zmniejszając głośność przy 25% głośności prawy głośnik zupełnie milknie (ustawia się na 0%). Zmniejszając głośność do 0% i chcąc ją nastawić np. na 2% - ustawienia balansu znikają i znowu obie strony grają jednocześnie głośno. Ktoś zna na to jakiś sposób?
  • REKLAMA
  • #2 17546035
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15436
    Jaka karta dźwiękowa?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17546181
    masterpascaler
    Poziom 11  
    Zewnętrzna na USB, USB pnp sound device, jedna z tańszych chińskich. Co nie zmienia faktu że na wbudowanej problem wygląda dokładnie tak samo - Realtek High Definition Audio. Gdyby problem nie występował na wbudowanej używałbym wyjścia słuchawkowego, ale niestety wygląda to dokładnie tak samo, laptop Lenovo Y700-17. Na poprzednie systemy Windows był również program SimpleSndVol, ale w Windows 10 niestety nie działa a nie znam alternatyw, stąd ten temat. Liczę na podpowiedzi mądrzejszych ode mnie w tych tematach :)

Dodano po 3 [godziny] 47 [minuty]:

Problem rozwiązany. Z Windowsem 10 jest zgodny program Volume2. Sprawdza się idealnie, robi co trzeba. Polecam.
  • #4 17546589
    masterpascaler
    Poziom 11  
    Zewnętrzna na USB, USB pnp sound device, jedna z tańszych chińskich. Co nie zmienia faktu że na wbudowanej problem wygląda dokładnie tak samo - Realtek High Definition Audio. Gdyby problem nie występował na wbudowanej używałbym wyjścia słuchawkowego, ale niestety wygląda to dokładnie tak samo, laptop Lenovo Y700-17. Na poprzednie systemy Windows był również program SimpleSndVol, ale w Windows 10 niestety nie działa a nie znam alternatyw, stąd ten temat. Liczę na podpowiedzi mądrzejszych ode mnie w tych tematach :)

Dodano po 3 [godziny] 47 [minuty]:

Problem rozwiązany. Z Windowsem 10 jest zgodny program Volume2. Sprawdza się idealnie, robi co trzeba. Polecam.

Dodano po 36 [sekundy]:

Instalacja programu Volume2
REKLAMA