logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi ESAM 5600 - brak spienienia mleka, co wymienić?

michaltczew 10 Lis 2018 15:09 15948 4
REKLAMA
  • #1 17550038
    michaltczew
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam. Posiadam ekspres tak jak w temacie. Problem polega na tym iż nie spienia on mleka. Po wciśnięciu przycisku cappucino, latte bądź kubka mleka ekspres pobiera mleko z dzbanka, podgrzewa a z dyszy wylatuje gorące lecz nie spienione mleko. Funkcja clean działa poprawnie, mleko zimne 3,2 procent.
    Doradźcie co mogło się uszkodzić, gdzie szukać przyczyny. Ekspres odkamieniany regularnie.
    Chcę spróbować wymienić dyszę pary, tą która montowana jest w dzbanku, oraz sprzęgło spieniacza. Czy idę dobrym torem?
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17551750
    michaltczew
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Dzbanek już rozbierałem. Nie ma w nim nic specjalnego a w środku jest czysty
  • REKLAMA
  • #4 18123870
    Aeros
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam miałem ten sam problem wystarczy wulumiana sprzęgła spieniacza, który po dłuższym czasie użytkowania po prostu się zużywa. Wymiana to przy pierwszym razie 30 min przy kolejnym 15 :)
    DeLonghi ESAM 5600 - brak spienienia mleka, co wymienić?
  • #5 18740944
    dariuszkostrzewa5
    Poziom 1  
    Ocena: 12
    Witam, mam ten sam problem jednak jestem już po wymianie dyszy pary i ekspres zaciąga już mleko ale piany doslownie prawie nie ma. Co może być przyczyną? Ekspres wyczyszczony, odkamieniony. Proszę o pomoc.
REKLAMA