logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Asus transformer t101ha nagłe duże spadki stanu baterii

Firebow 18 Lis 2018 00:12 708 1
  • #1 17566879
    Firebow
    Poziom 2  
    Witam.
    Wystąpił problem w moim dosyć nowym jeszcze urządzeniu 2 w 1 a mianowicie Asus transforemer book T101HA.
    Mianowicie chodzi o baterię, o ile przez większość czasu użytkuje się bez większych zastrzeżeń, to już drugi raz przydarzył mi się nagły spadek stanu baterii gdzieś ze stanu około 30% do 9% momentalnie. Za pierwszym razem nie pamiętam przy jakiej wartości procentowej nastąpił taki spadek, jednak było to coś też chyba w okolicach 30% może trochę mniej.
    Tablet ładowałem dopiero chyba 3 raz, nie korzystam z niego często i zaskoczyło mnie to zdarzenie.
    Urządzenie jest jeszcze na gwarancji producenta skoro kupiłem je niecały miesiąc temu, a dodatkowo wykupiłem przedłużenie gwarancji od Media Markt, gdzie też kupiłem właśnie to urządzenie. Jednak nie chciałbym jeździć do sklepu bez potrzeby jeśli mogę rozwiązać ten problem w miarę łatwo samemu.
    Co powinienem zrobić?
  • #2 17567419
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Wygląda to na problemy z baterią więc bez wizyty w sklepie się nie obejdzie.
    Możesz jeszcze zrobić reset do ustawień fabrycznych i po testować.
REKLAMA