logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B 2.0 i 16v - Wpadający pedał sprzęgła, słaby pedal hamulca

da19we 26 Lis 2018 22:30 2703 4
REKLAMA
  • #1 17588066
    da19we
    Poziom 5  
    Ocena: 17
    Czołem forumowicze!, mam dość ciężki problem z Vectra, parę razy wpadł mi pedal sprzęgła w podłogę, pare razy odpowietrzylem i zawsze śmigal tydzień, dwa i następne odpowietrzenie żeby się upewnić że wszystko wporzadku, po trzech tygodniach pedal znów wpadł podczas jazdy, mówię jeszcze raz spróbuję może zostało coś tego powietrza, no i znów pojeździłem dwa tygodnie wszystko pięknie aż przyszło zimno po nocce wsiadam z myślą odpalenia auta czuje pedal sprzęgła twardy odpalam, i tak dosłownie po 15 sekundach pracy pedal wpadł maxymalnie w podłogę (luźny). Tak samo z pedałem hamulca tak jakby tracił twardość po czasie. Dodam że płynu że zbiorniczka wogole nie ubywa, wyciek mały mam jedynie w górnej części skrzyni, pompki jeszcze nie wymieniłem, koło niej też nie miałem wycieku. Odpowietrzslem tylko sprzeglo hamulców nie ruszalem, może to być winowajca?? Mial ktoś taki przypadek, i mnie poinstruiwac jak działać dalej? Nie chce zakładać że to odrazu wysprzęglik bo wyciekow nie mam pod skrzynia.

Proszę o pomoc :) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17588083
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1157
    To, że brak wycieków ze strony wysprzęglika, nie oznacza jego uszkodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 17588395
    da19we
    Poziom 5  
    Zdaje sobie z tego sprawe lecz po odpowietrzeniu, sprzeglo pracuje jak należy skrzynka chodzi jak malina, nue mam już pomysłu jak to zdiagnozować, chciałem dac mechanikowi to mówi samo zdjęcie skrzynki 500 zł? Cena wporzadku?
  • REKLAMA
  • #4 17593770
    M-A-T-E-U-S-Z
    Poziom 5  
    Ocena: 57
    Sprawdź oringi na przewodzie ewentualnie wymień na nowe oraz zalej układ nowym płynem . Ja bym na początku tak zrobił , żeby w koszty nie iść odrazu .
  • #5 17602787
    da19we
    Poziom 5  
    Wymieniłem pompę sprzęgła przy pedale, narazie wszystko ładnie sie trzyma.
    W razie jakichkolwiek problemów będę działał dalej .
REKLAMA