Napewno jest to blad grzalki wewnetrznej fmi 5 rezystory w sterowniku zmione byly spalone przed zmiana bylo fmi 4 czyli zwarcie
Dodano po 2 [minuty]:
Ale druga trza programowac
Dodano po 11 [minuty]:
Zalezy mi na naprawie bo mam kilka takich sterownikow z tym problemem komparatory sa sprawne tranzystory tez nie wiem co dalej sprawdzic czemu jej nie widzi sterownik
Jutro napisze dokladny psid ale moim zdaniem to wina sterownika wczesniej zwarta byla grzalka po wymianie grzalki fmi 4. Po wymianie rezystorow w sterowniku tych zielonych fmi 5 i tak zostalo psidu nie pamietam
Witam po dlugiej przerwie problem z grzalka dalej nie rozwiazany sterownik dalej jest nie sprawny ma ktos jakies pomysly co steruje grzalka wewnetrzna filtra
Witam chodzi o grzalke filtra ta glowna co jest na filtrze w srodku w pompie a jeszcze do tego doszedl blad napiecie akumlatora trzeba kupic chyba sterownik
A jakby tak od początku
Nie wiemy z jakim autem mamy doczynienia Volvo FH ? 12,013 FH4 ??
No i dalej idąc nie wiemy jaki jest pełny błąd |Kolega wyżej się dopytuje ale odpowiedz brak
✨ Użytkownik zgłasza problem z uszkodzonym sterownikiem AdBlue w pojeździe Volvo FH, związanym z błędem grzałki wewnętrznej. Po wymianie grzałki i rezystorów w sterowniku, błąd zmienił się z FMI 4 na FMI 5, jednak problem nadal występuje, szczególnie w niskich temperaturach. Użytkownicy sugerują podanie dokładnych kodów błędów oraz numerów PSID, aby lepiej zdiagnozować problem. Wskazują również na możliwość zakupu nowego sterownika, jako tańszej alternatywy dla naprawy. Dodatkowo, pojawił się nowy błąd związany z napięciem akumulatora. Wygenerowane przez model językowy.