Posiadam laptopa Lenovo Y700-17ISK, dysk SSD 256GB, z czego wolne 40GB. Problem jest w tym, że działał płynnie, bez problemów od czasu kupienia czyli 3 lata. Z dnia na dzień jakby stracił moc, zauważyłem to w programie do projektowania Inventor, którego używam dziennie i nagle pewnego dnia nie wszystkie operacje się udawały, a samo poruszanie się po programie też było inne. Kilka dni później problem też zauważyłem podczas grania w Football Manager 2019, gdzie wszystko chodziło płynnie, a teraz nawet na najniższych wymaganiach się przycina. Jak odłączę zasilacz to jeszcze bardziej, więc raczej to nie wina zasilacza. Ogólnie podczas poruszania się w przeglądarce też zauważam przycięcia. Nie robiłem jeszcze formata, ale nawet jeśli to dziwi mnie, że z dnia na dzień sytuacja się pogorszyła, bo miejsca na dysku nawet miałem mniej, a wszystko chodziło płynnie.
Załączam też screene z OCCT i ustawiłem na 20 minut, ale przy 3 próbach zawsze mi zatrzymuje przy 5 minutach. Póki co wrzucam to co się udało zrobić.
Załączam też screene z OCCT i ustawiłem na 20 minut, ale przy 3 próbach zawsze mi zatrzymuje przy 5 minutach. Póki co wrzucam to co się udało zrobić.