logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p

paatryk01 11 Gru 2018 01:02 987 12
REKLAMA
  • #1 17618942
    paatryk01
    Poziom 6  
    Posiadam laptopa Lenovo Y700-17ISK, dysk SSD 256GB, z czego wolne 40GB. Problem jest w tym, że działał płynnie, bez problemów od czasu kupienia czyli 3 lata. Z dnia na dzień jakby stracił moc, zauważyłem to w programie do projektowania Inventor, którego używam dziennie i nagle pewnego dnia nie wszystkie operacje się udawały, a samo poruszanie się po programie też było inne. Kilka dni później problem też zauważyłem podczas grania w Football Manager 2019, gdzie wszystko chodziło płynnie, a teraz nawet na najniższych wymaganiach się przycina. Jak odłączę zasilacz to jeszcze bardziej, więc raczej to nie wina zasilacza. Ogólnie podczas poruszania się w przeglądarce też zauważam przycięcia. Nie robiłem jeszcze formata, ale nawet jeśli to dziwi mnie, że z dnia na dzień sytuacja się pogorszyła, bo miejsca na dysku nawet miałem mniej, a wszystko chodziło płynnie.

Załączam też screene z OCCT i ustawiłem na 20 minut, ale przy 3 próbach zawsze mi zatrzymuje przy 5 minutach. Póki co wrzucam to co się udało zrobić.
    Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17618947
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #3 17618948
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 17618949
    paatryk01
    Poziom 6  
    Myślisz, że to załatwi sprawę czy jednak i tak może być jeszcze gdzieś inny problem. Jak robiłem za 2 i 3 razem ten test to się zatrzymał i wskazywał na inną wartość, która jest przekroczona. Raz było z CPU2, potem coś coś było przekroczone z Core.
  • #5 17618951
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17618952
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 17618955
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 17618956
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #9 17619331
    paatryk01
    Poziom 6  
    Rano zrobiłem test po włączeniu i udało się zrobić go przez 20 minut. Jak teraz to wygląda ?

Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p
  • #10 17619351
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 17619516
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 17678318
    paatryk01
    Poziom 6  
    Dałem laptop do konserwacji, wymienione zostały te termopady i pasta. Niestety laptop dalej się przycina, widać to na grach, które nie mają dużych wymagań jak np. football manager 2019. Zresztą 2 miesiące temu ją kupiłem i działała płynnie. Tak samo widzę przycięcia podczas najzwyklejszych czynności typu przeskakiwanie ze strony na stronę w przeglądarce. Pracując na słabszym laptopie Lenovo w Wordzie zauważyłem też, że wszystko działa płynniej, nawet kasowanie tekstu.

Zrobiłem dzisiaj test OCCT, ale korzystałem podczas testu z internetu, w każdym razie trwał 50 minut i przerwałem go sam. Przed konserwacją wyskakiwał błąd i test trwał o wiele krócej.

Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p Lenovo Y700-17ISK - Laptop z dnia na dzień jakby stracił moc, przestał chodzić p

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem Lenovo Y700-17ISK, który po trzech latach użytkowania nagle zaczął działać wolniej, co objawia się przycięciami w programach takich jak Inventor i Football Manager 2019. Problemy występują zarówno przy obciążeniu, jak i podczas codziennych czynności w przeglądarce. Użytkownik zauważył, że procesor zrzuca taktowania, a temperatura osiąga wysokie wartości. Użytkownicy forum sugerują konserwację, w tym wymianę pasty termoprzewodzącej oraz czyszczenie układu chłodzenia, co może pomóc w rozwiązaniu problemu. Po przeprowadzeniu konserwacji laptop nadal działa wolno, co sugeruje, że problem może być bardziej złożony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA