logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak ID w aplikacji Perfecta Control - jak uzyskać?

tomek7779 16 Gru 2018 12:04 9102 11
  • #1 17630593
    tomek7779
    Poziom 10  
    Ocena: 86
    Witam, mam problem z aplikacją perfecta control. Satel odesłał mnie do operatora sieci w celu konfiguracji. Konfiguracja poprawna i niestety nic nadal nie mogę uzyskać numeru id w celu uruchomienia aplikacji. Proszę o pomoc.

Moderowany przez suworow:

Poprawiłem. W kolejnym post-cie proszę podać informacje o które prosi kolega Darek. Jeżeli w ten sam sposób komunikował się kolega z serwisem satela, to wcale nie dziwię się że posłali kolegę " na drzewo" :)

• #2 17630601
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Proszę o info, co do tej pory zostało zrobione.
  • #3 17630611
    tomek7779
    Poziom 10  
    Witam mam problem z aplikacją perfecta control satel odesłął mnie do operstora sieci w celu konfiguracji konfiguracja poprawna i niestety nic nadal nie mogę uzyskać numeru id w celu uruchomienia aplikacji proszę o pomoc

Dodano po 43 [sekundy]:

dariusz.bembenek napisał:
    Pomożemy, kiedy kolega poprawi pisownię (włącznie z usunięciem "capsa"). Dodatkowo proszę o info, co do tej pory zostało zrobione.

Dodano po 2 [minuty]:

Nie rozumiem tego. Ma kolega ponad 70 postów na koncie a dalej nie wie, że używanie CAPS LOCK w całej wypowiedzi jest bardzo źle postrzegane?

przepraszam poprawiłem

Moderowany przez suworow:

Nie chodziło o to by kolega pisał kolejny post tylko poprawił pierwszy. Zrobiłem to za kolegę. Przy okazji wstawiłem kilka kropek i wielkich liter. Poprawiłem też tytuł, o którym kolega zdaje się zapomniał.

• #4 17630620
    dariusz.bembenek
    Chyba się nie rozumiemy. Nie proszę kolegę o napisanie od nowa, a o edycję swojego postu. Chętnie bym pomógł, ale prosiłem o informacje dotyczące dotychczasowej konfiguracji. Bez tej wiedzy mogę jedynie napisać, że "coś jest gdzieś źle".
    Jeżeli odpowiedź ma być konkretna - pytanie też musi być konkretne.
    Numer ID z serwera Satel otrzymuje się wtedy, gdy:
    - karta SIM ma dostęp do internetu
    - centrala ma odpowiednio skonfigurowany moduł GSM
    - centrala ma włączone opcje związane z serwerem Satel
  • #5 17630632
    tomek7779
    Poziom 10  
    Tak, karta sim ma dostęp do internetu, moduł gsm jest skonfigurowany poprawnie. Nie wiem jak Serwer Satel, czy mogę to zrobić z pozycji manipulatora? Proszę o podpowiedź.
  • #6 17630639
    dariusz.bembenek
    Ok, skoro GSM jest skonfigurowany poprawnie to rozumiem, że ma kolega na myśli odpowiedni APN, adres DNS wpisany itp.
    Tak, włączenie opcji związanych z serwerem Satel można zrobić z manipulatora. Jeszcze wczoraj był post w tej sprawie, tam kolega może podejrzeć gdzie te opcje należy włączyć. Ewentualnie zawsze można skorzystać z instrukcji, w której również ta informacja została przez producenta zamieszczona.
  • #7 17630645
    tomek7779
    Poziom 10  
    Tak wszystko wpisane poprawnie moge prosić link do postu jak jak zrobić to z pozycji manipulatora??
  • #8 17637116
    dariusz.bembenek
    Przepraszam, ale nie. Wystarczy spojrzeć na stronę wcześniej (spis tematów). Niewiele spraw dotyczy Perfecty, całe szukanie zajmie do 10-15 sekund. Proszę o więcej zaangażowania.
  • #9 17637489
    tomek7779
    Poziom 10  
    Witam serdecznie nadal nie mogę uzyskać id do aplikacji perfect control, wszystkie ustawienia są dobre co mogę jeszcze zrobić???
  • Pomocny post
    #10 17638112
    dariusz.bembenek
    Jeżeli wszystko jest dobrze, to wina jest karty SIM/ operatora GSM / Satela. A jeżeli jednak kolega chciałby zweryfikować to, czy ustawienia są na pewno dobre, to zachęcam do wstawienia zrzutów / zdjęć manipulatora z wyświetlonymi ustawieniami.
  • #11 17639214
    tomek7779
    Poziom 10  
    Witam dziękuję za pomoc niemam teraz jak wstawić zdjęć bo jestem w delegacji ale ok zobaczę jeszcze co z tą kartą spróbuje zamienić i dam Kolegom znać .
    Pozdrawiam serdecznie
  • #12 17923224
    tomek7779
    Poziom 10  
    Witam kolegów po dłuższej przerwie temat zamykam problem był z ustawieniami gsm od operatora

............................................................................
    Ogłoszenie

Przeczytaj również:
    Centrala alarmowa Satel Perfecta, konfiguracja - wybrane zagadnienia Zbiór tematów
    Wyjścia (programowalne i nie tylko) central alarmowych
    Jak działają wyjścia alarmowe centrali
    Podłączenie dowolnej czujki do dowolnej centrali alarmowej - poradnik
    Jak podłączyć sygnalizator do centrali alarmowej - poradnik

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
    Poradniki dot. systemów zabezpieczeń

Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
    Systemy zabezpieczeń

Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    Poradniki Ogólne

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uzyskaniem numeru ID w aplikacji Perfecta Control od firmy Satel, pomimo poprawnej konfiguracji karty SIM i modułu GSM. W odpowiedziach podano, że numer ID można uzyskać, gdy karta SIM ma dostęp do internetu, a centrala jest odpowiednio skonfigurowana. Użytkownik został poinstruowany, że włączenie opcji związanych z serwerem Satel można przeprowadzić z poziomu manipulatora. Po dalszych próbach i sugestiach dotyczących weryfikacji ustawień, użytkownik zidentyfikował problem z ustawieniami GSM od operatora, co ostatecznie rozwiązało jego problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA