Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
PCBway
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak połączenia z internetem przez sieć WiFi na komputerze

16 Gru 2018 23:27 258 9
  • Poziom 3  
    Witam serdecznie,

    Mam problem z WiFi i bardzo liczę na Waszą pomoc. Mianowicie - podłączając się do sieci na komputerze nie ma internetu, a na innych urządzeniach podłączonych do tej samej sieci internet jest. Status sieci zmienia się co jakiś czas, raz jest wykrzyknik, innym razem pokazuje że jest wszystko ok, ale niezależnie od tego jaki jest status internetu nie ma. Kiedy podłączam komputer do innej sieci (hotspot z telefonu) to internet jest i nie ma żadnych problemów więc myślę że można wykluczyć problemy z kartą sieciową. Naturalnie router restartowałem ale to nic nie daje. Nie znam się za bardzo na tym i nie mam pojęcia co mogę zrobić żeby ten problem naprawić. Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.

    Internet mam z Vectry, router Cisco epc3928ad, wifi odbieram za pomocą Wireless Adaptera marki TP-Link .
  • PCBway
  • Poziom 39  
    Jaki system operacyjny? Dawałeś napraw we właściwościach połączenia WIFI?
  • PCBway
  • Poziom 43  
    Deathel napisał:
    Internet mam z Vectry, router Cisco epc3928ad,

    Zaczynamy od tego:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3158772.html
    Deathel napisał:
    wifi odbieram za pomocą Wireless Adaptera marki TP-Link

    A to ma jakąś nazwę producenta, wersję sprzętową, sterowniki?
  • Poziom 3  
    kindlar napisał:
    Jaki system operacyjny? Dawałeś napraw we właściwościach połączenia WIFI?


    Windows 10, tak dawałem ale nic nie pomogło.

    KOCUREK1970 napisał:
    A to ma jakąś nazwę producenta, wersję sprzętową, sterowniki?


    TP-Link WN722N, sterowniki są najnowsze. Uznałem że nie ma sensu pisać o tym, bo do innych sieci jak na przykład hotspot z telefonu podłączam się bez problemu.

    Zaznaczam że problem pojawił się w piątek, nic nie było zmieniane w ustawieniach ani w hardware. Najśmieszniejsze jest to, że jeśli przesyłam te wifi przez telefon (hotspot osobisty przesyłający sieć wifi dalej) to wszystko również działa bez problemu.
  • Poziom 43  
    Deathel napisał:
    Windows 10

    Deathel napisał:
    Zaznaczam że problem pojawił się w piątek, nic nie było zmieniane w ustawieniach ani w hardware.

    A nie było updatu czegokolwiek z WU? (Windows Update).
    Deathel napisał:
    Internet mam z Vectry, router Cisco epc3928ad,

    Zresetuj modemorouter operatora przyciskiem na obudowie.
  • Poziom 3  
    KOCUREK1970 napisał:
    A nie było updatu czegokolwiek z WU? (Windows Update).


    Jedyny update jaki był to update definicji dla Windows Defender

    KOCUREK1970 napisał:
    Zresetuj modemorouter operatora przyciskiem na obudowie.


    Zrobione, nie pomogło
  • Poziom 3  
    KOCUREK1970 napisał:
    A masz jakiś inny antywirus, cokolwiek - odinstaluj i zobacz.


    Jedyny antywirus jaki mam to Windows Defender.
    W trybie awaryjnym z obsługą sieci też nie ma internetu na tej sieci.
  • Pomocny post
    Poziom 43  
    Deathel napisał:
    W trybie awaryjnym z obsługą sieci też nie ma internetu na tej sieci.

    Reset guzikiem Cisco też nie pomógł.
    Hm a da się zdjąć zabezpieczenie sieci wifi z tego modemoroutera? - połączyć się na sieci otwartej.
    W10 ma też możliwość zapomnienia sieci wifi - sprawdzane?
    https://support.microsoft.com/pl-pl/help/10741/windows-fix-network-connection-issues