Czy ktoś mi wyjaśni, dlaczego w podwójnym gniazdku, który zasila dwa źródła światła są dwa kable podpięte na dole? Czy faza nie powinna być jedna? Osobiście korzystam tylko z jednej lampy. Czy druga faza jest potrzebna do jej działania?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamfifcio13-13 napisał:są potrzebne dwa kable fazowe
Deliusz napisał:Chce do gniazdka puscic Switch
Deliusz napisał:jak ma to wyglądać wg producenta Switcha
Deliusz napisał:Wg obrazka producenta nie ma miejsca na drugą fazę, która dziwnie, znajduje się w moim gniazdku.
Łukasz-O napisał:Mo że to po prostu tylko łączenie, czyli odejście zasilania na inne puszki?
kSmuk napisał:Do tego drugiego przewodu podpięty jest prawdopodobnie kolejny włącznik punktu oświetleniowego w innym pomieszczeniu (instalacja bezpuszkowa).
mawerix123 napisał:
Jestem pewny że nie, rzuć swoim fachowym okiem a zobaczysz że przewód zasilający to 4x1,5mm2
Łukasz-O napisał:Dla mnie to zasilanie jest na górze (dwa brązowe), natomiast odejście na lampy jest u dołu (brązowy i czarny).
Deliusz napisał:który zasila dwa źródła światła
Deliusz napisał:Pytanie, czy mogę zainwestować w Switch, bo rzeczywiście dodatkowy przewód (w porównaniu z tym, co pokazuje producent Switcha na schemacie) zmylił mnie. Rozumiem, ze jeśli któryś z nich zasila dalej kolejne przełączniki w mieszkaniu, to zostawiam w przełączniku bez ruszania a z pozostałymi przewodami działam tak, jak na schemacie producenta Switcha?