Witam. Dzisiaj przyszły mi nowe części do komputera, więc od razu wziąłem się za montaż. Finalny efekt to praktycznie brak odpowiedzi ze strony komputera. Gdy klikam guzik "power" z przodu komputera miga tylko raz niebieska dioda. Ponowne próby rozruchu nic nie dają. Dopiero po odcięciu zasilania i przywróceniu go można powtórzyć pojedyncze mignięcie.
Co do sprzętu:
Nowa płyta główna - AB350 PRO4
Nowy procesor - AMD Ryzen 5 2600 3.9 GHz
Nowy ram - 1x8GB DDR4
Stara grafika - GeForce 1050 TI
Stary zasilacz - Corsair VS Series 450W
Stare części działają z inną, starą płytą główną. Nie mogę podać jej nazwy, ponieważ najwyraźniej mój komputer sam jej nie zna. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie porady, samemu dosyć średnio ogarniam sprawy hardware.
Uprzedzając pytania - głośnik nie wydaje żadnych dźwięków; próbowałem włączać bez ramu, bez karty graficznej, bez podpiętego dysku; okablowanie podpinane i odpinane całkowicie 2 raz, przy podłączaniu do starej płyty głównej za pierwszym razem działa, więc to raczej nie moja wina; kondensatory nie są uwypuklone, nie czułem też zapachu spalenizny podczas montażu; wszystko zakładanie z instrukcją.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Co do sprzętu:
Nowa płyta główna - AB350 PRO4
Nowy procesor - AMD Ryzen 5 2600 3.9 GHz
Nowy ram - 1x8GB DDR4
Stara grafika - GeForce 1050 TI
Stary zasilacz - Corsair VS Series 450W
Stare części działają z inną, starą płytą główną. Nie mogę podać jej nazwy, ponieważ najwyraźniej mój komputer sam jej nie zna. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie porady, samemu dosyć średnio ogarniam sprawy hardware.
Uprzedzając pytania - głośnik nie wydaje żadnych dźwięków; próbowałem włączać bez ramu, bez karty graficznej, bez podpiętego dysku; okablowanie podpinane i odpinane całkowicie 2 raz, przy podłączaniu do starej płyty głównej za pierwszym razem działa, więc to raczej nie moja wina; kondensatory nie są uwypuklone, nie czułem też zapachu spalenizny podczas montażu; wszystko zakładanie z instrukcją.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.