Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamszturctymek napisał:Podeślesz linka do tego, bo nie mogę znaleźć?
Cytat:Jakiego modemu? Czy modem nawiązuje połączenie czy do modemu przyjdzie połączenie?wynik przesyła łączem szeregowym do modemu
szturctymek napisał:sprawidziłem symulator na którym pracowaliśmy i był to 8051/8052 więc licznik T2 odnosi się do 8052
szturctymek napisał:w treści zadanie nie ma napisane więc nie wiem
szturctymek napisał:szukam w archiwumna razie bez rezultatów
Moderowany przez Marek_Skalski:Przykro mi, ale to nie jest prawidłowa odpowiedź.
Dla sygnału o częstotliwości f, w czasie 1 sekundy będzie f okresów, ale 2f zmian. W tym przypadku, 100 okresów, ale sygnał zmieni stan 200 razy. 100x 0/1 i drugie 100x 1/0.
Proszę się skupić. To Kolega ma problem do rozwiązania, nie my.
szturctymek napisał:no w ciągu sekundy 100 zmian sygnału :p
szturctymek napisał:No żeby przerwanie licznika było od impulsów z zewnątrz, dzięki czemu będę je mógł zliczać
stmx napisał:wnie tu znajdziesz gotowca. https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?t=10480
Marek_Skalski napisał:o do prędkości rdzenia, to gdzieś w 2004 Atmel produkował uC z rdzeniem '51, które pracowały z zegarem 60 MHz. Ich wyjątkową cechą był 5-kanałowy moduł PCA. To były na przykład układy AT89C51IC2