logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać kilka małych DVD (1,4 GB) na jedną dużą (4,7 GB) z poprawnym nazewnictwem?

jacazwierz 06 Wrz 2005 01:18 1140 2
REKLAMA
  • #1 1795062
    jacazwierz
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam
    Otrzymałem zadanie zgrania kilku małych DVD (1,4 GB) na większą płytkę (4,7 GB). Nie jest problem zrobić to 1 do 1. Ale jak zgrać np z 3 małych na 1 dużą? Problemem jest nazewnictwo plików. Niestety na każdej z małych płytek są pliki z filmikami (VTS_01_0 ; VTS_01_1) i mogę zmienić nazwy w odpowiednich "nastepnych" filmikach ... Niestet są także pliki VIDEO_TS_BUP i _IFO które nie mają skojarzeń z odpowiednimi plikami video tylko dotyczą danej płyty (na któej sa np 2 lub 3 pliki VIDEO) I przy przygotowaniu w Nero kompilacji DVD VIDEO nie przechodzi taka "składanka" zgodności testów.... Jak to obejść? Użyć jakiegoś edytora VIDEO i poskładać filmiki w całość ? Czy mozna to obejść zmianą nazw albo jakimś innym programem. Proszę o podpowiedzi...
    Z góry dziękuję...
  • REKLAMA
  • #2 1795112
    mmm777
    Poziom 31  
    Ocena: 240
    A Nero Recode próbowałeś? Opcja `Utwórz ponownie dvd'

Zawsze można spróbować zmienić rozszerzenia z *.VOB na *.MPG, i z mpg'ów zrobić dvd (np. Nero'em). Jeżeli zawartoć VOBa nie jest extra dziwna, powinno zadziałać. (Sam robię sobie w ten sposób składanki z clipów)
    Jeżeli jest kilka strumieni dźwięku w VOBie, to DVD Decrypter'em można wybrać właściwy.
  • #3 1796900
    rj1307
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    A ja proponuję użyć Ulead DVD Workshop, zrobisz w nim piękne MENU, dołączysz dowolną ilość filmów ( oczywiście odpowiednio krótkich by zmieściły sie wszystkie na płytę), możesz je przycinać, dzielić na sceny itd.
REKLAMA